/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: visszaemlékezés az ikonikus Bentley versenyautóra

2019. június 28. 13:45   |   Autoblog
címkék:  

A Bentley különleges, limitált kiadású modellel emlékezik meg történelme egyik leghíresebb versenyautójáról, az 1929-es Bentley Blower No. 1-ről. A Continental GT Convertible Number 1 Edition by Mulliner az ikonikus, kompresszoros versenygép modern megfelelője, az utastérben az eredeti kocsi egy dugattyújának szeletével. Ez az autó a harmadik különleges modell a márka jubiláló évében, és csak 100 darab készül belőle.

A Number 1 Edition bordó vagy fekete külső fényezéssel és kontrasztos, bordó vagy fekete vászontetővel érkezik. Mindemellett megkapta a centenáriumi csomagot (egyedi centenáriumi jelvények kívül és belül), az úgynevezett Bentley Black Line Specificationt, a külső karbon csomagot és a festett Number 1 hűtőrácsot. Utóbbit 18 karátos arannyal futtatott sárvédő emblémák egészítik ki. A kerekek 22 colosak és magas fényű fekete vagy bordó árnyalatban pompáznak.

Az utastérben fekete vagy bordó bőrkárpitozás, fekete faberakások és aranyozott kezelőszervek teremtenek egyedi, fényűző hangulatot. Az üléstámlákon stilizált B betű, a küszöbléceken pedig Number 1 plakett olvasható. A forgatható középső kijelzőbe Jaeger órát szereltek, amelynek számlapján ugyancsak megfigyelhető az 1-es. A középkonzol egyedi mintázatú alumínium borítása, az ’Engine Spin’ pedig a 20-as és 30-as évek versenyautóira és repülőgépeire utal vissza.

A Number 1 Edition az utolsó modell a Bentley centenáriumi trilógiájából. Ahogy a Mulsanne W.O. Edition és a Continental GT Number 9 Edition, magában foglal egy darabkát a márka történelméből. Jelen esetben az innovatív forgatható kijelzőbe olyan alkatrészeket szereltek, amelyeket a No. 1 restaurációs munkálatai során a dugattyúkból kinyert anyagból öntöttek.

A Number 1 Edition szíve a Bentley jól ismert 6 literes ikerturbós W12 TSI erőforrása, amely lenyűgöző menetteljesítményeket biztosít. 1932-ben a No. 1 Blower pályarekordot állított fel a Brooklands külső pályaszakaszán; a Bentley fiú Tim Birkin 220 km/órás átlagsebességgel körözött rajta. Egy rekord, ami még két évig megdönthetetlennek bizonyult és azóta a Bentley motorsport hagyatékának egyik szimbólumává vált.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/