/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az első kombi AMG-Mercedes

2019. február 06. 12:00   |   DG
címkék:  

Az AMG a 70-es évek végén már komoly hírnévre tett szert a Mercedes-Benz modellek tuningolása által. Egyik legkorábbi és legnagyobb ámulatot kiváltó átalakításuk egy 5 literes V8-as motor beépítése volt a W123-as típusba, ami akkor 65 ezer márkába került. Pletykák szerint összesen két ilyen kombi és limuzin, valamint egy darab kupé készült. Ez lehet az egyik kombi.

Ennek a kocsinak az előéletéről alig lehet tudni valamit, korábbi tulajdonosa, az AMG-rajongó Henric Nieminen 2013-ban fedezte fel. A W123 kombin látszott, hogy speciális autó; egy korai, M117 kódú 5 literes V8-ast ültettek az orrába, ráadásul komplett AMG karosszériakitet, AMG Penta felniket és számos egyéb korhű AMG kiegészítőt viselt. Utasterében korabeli Recaro sportülések és kiegészítő műszerek engedtek arra következtetni, hogy az autót az AMG műhelyében alakították át több mint harminc évvel ezelőtt.

A kocsit 2013-ban újszerű állapotba hozták, majd négy évvel később egy svájci gyűjtőnek adták el, aki most árverésre bocsájtja. A különleges Mercedes-Benz 500 TE AMG április 11-én, az esseni Techno-Classica rendezvényen kerül kalapács alá. 60-70 ezer euró közti összeget várnak érte, ami egyáltalán nem túlzó egy ilyen klasszikusért.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

*/