/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Alonso és Massa új autója

2012. február 03. 11:08   |   Autoblog
címkék:  

Fernando Alonso és Felipe Massa, a Scuderia Ferrari Formula 1 istálló pilótái ma Maranellóban átvették új autóikat, két egyedileg felkészített Jeep Grand Cherokee SRT8 terepjárót. A Rosso Corsa fényezésű, Ferraris jellegzetességeket felvonultató példányok ráadásul az első Grand Cherokee SRT8 modellek Európában. A HEMI motoros SUV-ok értékesítése hivatalosan májusban indul.

Mindkét Jeep Grand Cherokee SRT8-at különleges SRT dizájnnal ruházták fel. Az autókat Ferrari Rosso Corsa vörös színre fújták, emellett matt fekete, piros nyílásokkal tagolt hűtőrácsot szereltek rájuk, majd a karosszéria teljes hosszában asszimetrikusan végigfutó, fehér szegélyű fekete versenycsíkot festettek az autókra. További exkluzív részletek a matt feketére festett tető, a karbonszálas tükörházak, valamint a tetőlégterelő aljára festett olasz zászló, amely a Ferrari F150º Forma 1-es versenyautó előtt tiszteleg.

Az SRT munkatársai jó munkát végeztek, a 4 centiméterrel megültetett és kovácsolt, 20 colos alukerekekre állított sport-terepjárók bitang jól néznek ki.

Természetesen a kabin is kiemelt bánásmódban részesült. Piros Ferrari bőr borítja az üléseket, a műszerfalat, a középső kartámaszt és az ajtóbelsőket. A bőrkormány szintén bőrborítású váltófülein piros varrás képez kontrasztot, a főműszerek pedig sárga számlapot kaptak. Akárcsak a Ferrari sorozatgyártású modelljeiben.

A Jeep Grand Cherokee SRT8-ban egy 6,4 literes HEMI V8-as motor dolgozik, amely 468 lóerőt és 624 Nm nyomatékot produkál. Az erőforrás részterhelésnél négy hengert lekapcsol a hajtásból, így spórol némi üzemanyagot. Padlógázt nyomva viszont 5 másodperc alatt képes nulláról százra gyorsítani a Jeep-et és 257 km/óráig bírja szuflával.

A Fernando Alonsónak és Felipe Massának átadott két egyedi Grand Cherokee SRT8 a vadonatúj Jeep zászlóshajón alapul, amelynek forgalmazását az öreg kontinensen májusban kezdik meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/