/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: egy bioetanolos Ferrari FF

2012. január 19. 16:39   |   Autoblog
címkék:  

Az E85 néven forgalmazott bioetanol üzemanyagot biológiailag megújuló energiaforrások (növények vagy növényi hulladék) felhasználásával állítják elő természetes módon, ezért egy bioetanollal üzemelő jármű körülbelül 80 százalékkal kevesebb széndioxidot bocsájt a légkörbe. Ennek a négykerék-hajtású Ferrari FF tulajdonosnak is fontos volt a környezet védelme, így alkoholossá alakítatta át kocsiját. Az olasz telivér 660 helyet 887 lóerős lett!

A legjobb a dologban az, hogy az egyszerű átalakító készlet mindössze 1500 eurójába került a tulajnak, s az eszközt a helyi Ferrari kereskedésben szerelték be neki. (Azt nem tudjuk, hogy ez miként befolyásolta a gyári garanciát). A norvég Customized cég E85 átalakító készletének használatával a Ferrari FF 360 gramm helyett kevesebb mint 100 gramm széndioxidot ereszt a szabadba kilométerenként, így nagyjából olyan szennyező, mint egy háromhengeres dízel Volkswagen Polo.

Tudvalevő, hogy bioetanollal mindegyik autó erősebb, mint benzinnel; az FF teljesítménye 660-ról állítólag elképesztő 887 lóerőre ugrott fel. Nekem ez egy kicsit túlzónak tűnik, én olyan plusz 150 lóerőt tartok reálisnak. Mindenesetre a nulla-százas sprintidő hét tizedet csökkent, 3,7 helyett most 3 szekundum alatt lő ki százra az FF.  

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/