/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Az ABT kezeléséből kikerült Seat Leon ST Cupra

2019. február 09. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

300 lóerős teljesítményével a Seat Leon ST Cupra nem egy vérszegény kombi, de a Volkswagen csoport nemesítésére szakosodott ABT pontosan tudja, hogy néha nem árt pár plusz paripa. Így lett végül 370 ló a sportmodell teljesítménye.

Egy hete sincs, hogy hírt adtunk a Siemoneit Racing Seat Leon ST Cupra átalakításáról, most az ABT Sportsline állt elő egy erőkúrával a sportkombihoz.

Habár az ABT megoldása nem annyira radikális, mint előbbi cégé, azért a 300-ról 370-re pumpált ménes (272 kW) és a 380-ról 460 Nm-re emelt maximális forgatónyomaték is megteszi, ha átlagon felüli családi autózást szeretne az ember. Mindezt egy új kipufogórendszer felszerelésével és a motorvezérlő elektronika megpiszkálásával.

A plusz teljesítmény 5,4 másodperces sprintidőt és 305 km/órás csúcssebességet eredményez, ami nem gyenge egy 2.0 literes négyhengeressel szerelt, családbarát autóhoz képest – 20 éve még a durvább sportkocsik sem feltétlen tudtak ilyen értékeket produkálni.

A jelenlegi nemesítés egyébként inkább a számokról, mintsem az optikáról szól, ugyanis mindössze egy 20 collos ABT alufelniszett került az izmosított fekete kombira, ám korábban már készített a cég pár érdekes elemet a Leonhoz, így azok természetesen ehhez a modellhez is elérhetők.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/