/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Az autó, amely felbosszantotta Enzo Ferrarit

2016. május 03. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Mi az? Piros, olasz klasszikus, de német kezek szabták át olyan erőssé és mássá, hogy azzal még a gyáróriás alapítóját is felbosszantották? Ez egy 800 lóerős tizenkéthengeres Köenig Ferrari Testarossa 1987-ből.

Bizony, 20-30 éve még nem fordult meg minden utcasarkon egy szuperautó-tuner, sőt, az a maréknyi nemesítő cég is alig mert hozzányúlni ahhoz a kevés, nehezen szerelhető és tökéletesre megépített szerkezethez, amelyek nagy része mai szemmel csak átlagos menetteljesítményekkel bír, viszont maga a nyers erő, arról nem beszélve, hogy minden ilyen példány kincset ér.

Az 1977-ben alapított német Koenig cég viszont nem épp visszafogottságáról vált híressé. Willy König, a tulajdonos elégedetlen volt Ferrari 365 GT4 BB-jének teljesítményével, így egy maréknyi mérnök segítségével több paripát, valamint merészebb külsőt adott autójának, ami rövid idő alatt híressé tette a Ferrari tulajdonosok között, így a ’80-as évekre igazi olasz tunerré nőtte ki magát, akinél egyre többen és egyre különlegesebb kérésekkel jártak a Ferrarit birtoklók.

Egy ilyen tulajdonos kereste fel a műhelyt az évtized végén 1987-as Testarossájának átépítésével. Az eredmény egy 800 lóerős Frankenstein autó lett szélesebb kerékjárati ívekkel, új fényszórókkal (az 512M-ről), hatalmas légbeömlőkkel és pár egyéb aprósággal. Ha ez nem lett volna elég, a kocsi következő gazdája visszavitte további kozmetikázás céljából, így került az F40-esére hajazó hátsó szárny, valamint 512M fenék rá.

Ez aztán kiverte a biztosítékot az olasz márka alapítójánál, Enzo Ferrarinál, aki nem tartotta méltónak az ilyen átalakított autókat az ágaskodó paripa és a Ferrari név viselésére. Akárhogy is, mára igazi kincset ér egy ilyen érdekesség, ahogy azt az alábbi példány várható értékesítési ára is mutatja. A Silverstone Auctions 115-130 ezer font köré becsli a hibátlan, 46 430 kilométert futott Koenig Testarossa értékét.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/