/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

A nap képe: Az eddigi legszebb Mercedes

2015. szeptember 03. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Sok idő, mire még az első ügyfél átveheti, mégis már most bemutatta a sikeres S-osztály vászontetős változatát a Mercedes-Benz. A hatalmas kabriótulajdonképp a kupé csonkított változata, de mindkét üzemmód jól áll neki.

Megannyi kémfotó, spekuláció és kiszivárgott anyag után hivatalosan is bemutatta S-osztályának kabrió változatát a csillagmárkás gyártó.

Az S Cabrio minden túlzás nélkül az eddigi legszebb S-osztályos Mercedes, de talán a többi modell közül is kiemelkedik hatalmas mérete ellenére légiesen könnyednek tűnő formavilágával.

A három rétegben hangszigetelt, motorosan nyitható vászontető sötétkék, bézs, mélyvörös és természetesen fekete színekben lesz elérhető, s akár 60 km/órás tempóig nyitható és zárható marad. A mechanizmust a méretes vászon ellenére 20 másodperc alatt abszolválják a motorok.

A belső teret a már megszokott luxus és elegancia formálja meg annyi eltéréssel, hogy a hátsó fotelokban helyet foglalóknak némiképp rövidebb lábtér jut, cserébe az intelligens THERMOTRONIC  rendszer segítségével akár a késő őszi és korai tavaszi napokon is kellemes meleg varázsolható az utastérbe. Ezt a fűthető ülések, könyöklők, kormány és az AIRSCARF első nyakmelegítők teszik teljessé.

A kínálat alját az S500 Cabrio fogja jelenteni a maga duplaturbós 4.7 literes V8-asával, ami 455 lóerőt (335 kW) képes megmozgatni 700 Nm társaságában. A csúcsot az S63 AMG hátsó- vagy összkerekes megvalósítása jelenti 5.5 literes biturbó V8-assal. Az erőműben 585 lóerő (430 kW) és 900 Nm csúcsnyomaték rejlik, mellyel 3,9 másodperc alatt képes százra katapultálni, míg a végsebességet továbbra is elektronika tartja 250 km/órán.

Az új, vászontetős S-osztályt először a Frankfurti Autószalonon vehetik szemügyre az érdeklődők, míg az első megrendelések leszállítását jövő tavaszra várhatjuk.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Baranyai György
2015-09-03 - 08:22

Tényleg szép. De a régi nekem jobban tetszik.


*/