/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Egy golyó- és robbanásálló Cadillac utastere

2022. július 29. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Régen valami vagy kényelmes volt vagy biztonságos, de a kettő együtt sosem járt maximális szinten. Most a Cadillac Escalade a Chairman csomaggal ellátva úgy szórakoztatja a bent ülőket minden földi jóval, hogy közben robbanó gránátokat és 7.62mm-es gépkarabély lövedékeket is kibír gond nélkül.

Néhány szakmában a magas pozícióval együtt jár a veszély is, melyre különböző személy- és vagyonvédelmi cégekkel lehet készülni, ám ha mozgásban van az ember, nem árt, ha az eszköz, amivel helyet változtat szintén a legnagyobb biztonságot nyújtja.

A Cadillac Escalade egy kellően robosztus jármű, amely még egyszerű utcai változatban, üresen is 2,5 tonnát nyom a mérlegen, ám mivel kellően nagy motorral szerelik, nem gond neki egy kis extra teher cipelése – gondolták az Inkas nevű biztonsági cégnél, amikor kitalálták, hogy golyóálló luxusváltozatot is készítenek belőle, Chairman, azaz „Elnök” néven.

A gengszterek, veszélyesen élő rapperek, és természetesen vezető politikusok számára ideális jármű nem csak a biztonságról és kényelemről, de a megfelelő kinézetről is szól, aminek a fekete színű terepjáró teljességgel eleget tesz, ráadásul szükség esetén LED piros-kék fényforrással megkülönböztető jelzéssel is ellátható.

Persze mit sem ér a kinézet, ha belül egy unalmas utasteret kap az ember. Nos, a Chairman nem ilyen: a csomagtartóról lemondva egy hatalmas, négy fő számára kényelmes luxuskabint alakítottak ki a tető 12cm-es megemelésével. Persze ez mind semmi ahhoz képest, amit az utastérben elhelyeztek az Inkas emberei. Az első két ülés és a kabin ezen, leválasztott része megmaradt gyári állapotában, a hátsó traktusba azonban került két hőfokszabályozható és masszírozós bőrfotel, ahonnan egy hatalmas TV képernyőjét csodálhatjuk, de nem maradt ki a 12 hangszórós audiorendszer sem. A bezártságérzet csökkentéséért a természetes fényhatású LED plafonvilágítás, és az elektromosan mozgatható függönyök és térelválasztók felelnek.

A biztonságról nem sokat árul el a cég – hisz nem érdekük a védelmi rendszer esetleges gyenge pontjait világgá kürtölni – de állítólag a 7.62mm-es lövedékeknek gond nélkül ellenáll az Escalade. Ilyen méretű lőszert használ például az AK-47 vagy épp az M16-os gépkarabély. Ez még nem minden, ugyanis a DM51 típusú kézigránátból is kettőt – a bent ülők sértetlenségét garantálva – képes elnyelni az autó. Az árlistát természetesen csak megrendeléssel együtt árulja el a cég, de már az alap Escalade sem olcsó mulatság – a többi a szórakoztató biztonság ára.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/