/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Elton John egykori Ferrarija

2017. július 10. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A híres zenész még 1973-ban – amikor bombasiker lett az egyik slágerje – vásárolt magának egy jobbkormányos Ferrari 365 GTB/4 Daytonát, amely már akkor ritkaságszámba ment, több mint 40 évvel később pedig igazi fehér holló. Az első becslések alapján nagyon sokat ér.

Mit vegyen az ember, ha zenész karrierje épp beindulóban van, s egy slágerjét elkezdték agyonjátszani a rádiók, vagyis sok pénz szakad a nyakába? Ha a válasz egy Ferrari, akkor Sir Elton Johnhoz hasonló gondolkodásunk van.

Az angol zenészlegenda még 1972-es „Goodbye Yellow Brick Road” című számának sikeressége következtében engedhette meg magának, hogy egy új, Ferrari 365 GTB/4 Daytona volánja mögé ülhessen, amely az összesen legyártott 1300 darabból is különlegesnek bizonyul, ugyanis gyárilag jobbkormányos – márpedig ebből a változatból csupán 158-at készítettek az olaszok.

A klasszikus Ferrari-piros külsőt fekete bőrbelső teszi kívánatosabbá, s 44 éves kora ellenére órájában jelenleg is csupán 81 675 mérföld, azaz 131 415 kilométer található, tulajdonosai pedig mindig megbecsülték és megadták neki a kellő törődést. Elton John egyébként 1975-ig birtokolta a szépséget, utána egy Ferraris klubtagnál volt 16 éven keresztül.

A korának leggyorsabb szériagyártású autójaként is számon tartott Daytona modellt a Silvertone Classic Sale rendezvényén fogják elárverezni, s az előzetes becslések alapján nem kizárt, hogy lesz valaki, aki 550 ezer fontot (átszámítva 192 millió forintot) kínál majd érte.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/