/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Hibátlan Ferrari F40 kevés kilométerrel

2016. november 26. 10:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ismét egy gyári állapotában megőrzött legendás sportautó keres új gazdát. A svájci F40-est hamarosan elárverezik mindössze 26 800 kilométerrel órájában, így a várható eladási ár 250 millió forintra rúghat.

A ’90-es évek egyik leggyorsabb autója volt a Ferrari F40-es, melynek fejlesztésében a néhai Enzo Ferrari is kivette részét.

Az autó tömege csupán 1089 kilogrammot nyom, miközben egy duplaturbós V8-as motor teljesít szolgálatot 478 lóerővel a két tengely közé építve, így nem véletlen, hogy még mai szemmel nézve is bámulatos menetteljesítményeket produkál: végsebessége 322 km/óra, gyorsulása álló helyzetből 100 km/órára 3,8 másodperc, de a negyedmérföldes távot is lenyomja 11,8 szekundum alatt.

A szóban forgó példány egy Rosso Corsa piros fényezésben pompázó, mindössze 26 800 kilométert futott 1992-es gyártmány. A svájci tulajdonban álló négykerekűnek már több tulajdonosa is volt, ám mindegyik féltve őrizte és keveset használta, így továbbra is úgy néz ki, mintha csak a gyárból gurult volna ki. Ha valaki szeretne egy darabot a Ferrari autógyártásának történelméből, akkor a milánói RM Sotheby árverésén lesz lehetősége az autóra licitálni, ám nem árt mélyen a zsebbe nyúlni, ugyanis várhatóan 725 és 875 ezer euró (225-271 millió forint) körül cserél majd gazdát a szépség.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/