/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: McLaren Solus GT, a játékból lett valóság

2023. július 10. 08:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A McLaren elkészíti a Gran Turismo Playstation játékban bemutatott együléses Vision Gran Turismo Concept autót. A Solus GT névre keresztelt, extravagáns megjelenésű járgány 5.2 literes V10-es motorja 10000-es fordulatig pörgethető, ám csak 25 darabos szériában lesz elérhető.

Mindenkinek leesett az álla, amikor a brit sportautógyártó tavaly bejelentette, hogy 25 darabos sorozatot készít a Playstation autószimulátor játékában még csak McLaren Ultimate Vision Gran Turismo Concept néven megjelenő négykerekűből.

Az azóta Solus GT névre átkeresztelt együléses hiperautó első példányát a hamarosan esedékes Goodwoodi Sebességfesztiválon tekintheti meg a nagyérdemű, ahol lehetőség lesz meghallgatni a benne dolgozó 5.2 literes V10-es motort is, ahogy eléri a percenkénti tízezres fordulatszámot.

A futurisztikus jármű még 2017-ben jelent meg a Gran Turismóban, és bár azonnal elnyerte a közönség tetszését, senki sem gondolta volna, hogy pár év múlva a valóságban is elérhetővé válik – igaz, mindössze 25 szerencsés mondhatja majd el magáról, hogy nem csak virtuálisan birtokolja a brit csúcsragadozót.

A konkrét műszaki adatokat egyelőre homály fedi, de nagyjából 820 lóerőre számíthatunk a már említett, magas fordulaton dolgozó V10-estől, míg az árcédulán átszámítva nagyjából 1,23 milliárd forintos összeg szerepelhet. Okosabbak a hétvégén megrendezésre kerülő Goodwoodi Sebességfesztiválon lehetünk, ahol élőben, ráadásul mozgás közben is megcsodálható lesz a négykerekű sok egyéb klasszikus és új McLarennel együtt, ugyanis a rendezvény kiváló ünnepi alapot ad a patinás márka születésének 60. évfordulójára.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/