/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A Renault Alpine mai ruhában

2015. június 16. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Le Mans-ban mutatta be a Renault a híres Alpine A110 Berlinette hatvanadik évfordulójára készített tanulmányautót, melynek jövőre érkezhet gyártásra érett változata. A modern formában ügyesen elrejtették a mérnökök a klasszikus jegyeket.

A Renault a Le Mans-i 24 órás versenyre időzítette az Alpine Celebration koncepció világpremierjét.

Ahogy a nevéből is sejthető, a prototípus a híres Alpine A110 modell megszületésének hatvanadik évfordulóján készült el egyfajta tisztelgés gyanánt az ős előtt, illetve egyfajta jövőképként a gyártó következő évre várható sportautóját illetően.

A klasszikus formát modern jegyekkel ügyesen ötvöző Alpine Celebration sziluettje tagadhatatlanul hasonlít a 60 évvel korábbi modellére, miközben a klasszikus, négyes kiosztású első lámpasor helye és a klasszikus témájú kerekek is megtalálhatóak rajta élénk színekkel feltöltve. Hátul egy fix szárny, méretes diffúzor és két kipufogóvég díszíti a koncepciót. Az egész elképzelést az ismerős kék-narancs színvilág teljesíti be.

A középmotoros jármű meghajtásáról egyelőre csak pletykák vannak: egyesek a Clio RS-ből ismerős 1.6 literes turbós sornégyest várják, míg mások a Mégane RS 2.0 literes aggregátját vizionálják a két tengely közé. Ahogy a motort illetően, úgy a váltómű terén is megoszlanak a vélemények, a tömegre azonban a legtöbben egy tonna körüli értékkel kalkulálnak, ahogy a meghajtás szintén a többség szerint a hátsótengelyre várható.

Hamarosan – talán a jövő márciusi Genfi Autószalonon – mindenre fény derülhet.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/