/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Valtteri Bottas és új Alfa Romeo Giuliája

2023. március 15. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az Alfa Romeo F1-es csapatának vidám bajszos sofőrje egy új Giulia GTAm tulajdonosa lett. Az 540 lóerős szedánból mindössze 500 darab létezik, így biztos nem fog minden sarkon szembe jönni egy a finnel.

Egyre felszabadultabbnak érezzük Mercedes-AMG Petronas F1-es csapatától való szakítása után a finn Valtteri Bottast, aki amellett, hogy új frizurát és bajuszt növesztett, átvehette Alfa Romeo Giulia GTAm-jének kulcsait.

Ezzel egyike lett az ötszáz szerencsésnek, akik megtapasztalhatják, milyen a kétülésessé alakított szedán 540 lóerős, Ferrariból származó 2.9 literes V6-osával száguldani. A ragyogó piros négykerekűt a torinói Stellantis&You bemutatótermében vette át a finn.

„Nyilvánvalóan életre szóló autórajongó vagyok, és imádom az Alfa Romeo márkát.” – mondta Bottas, majd hozzátette, „Megtiszteltetés ezen márka nagykövetévé és az 500 Giulia GTAm modellek egyikének tulajdonosává válni. Technikailag ez egy kiváló jármű, melynek fejlesztésében a Sauber Technologies Forma-1-ből származó tapasztalatai is segítettek, de az olyan autórajongók számára, mint én, ennél többet is jelent. Egy tisztelgés a motorsportok egyik legendája, az 1965-ös Giulia GTA előtt, belekódolva a márka DNS-ével: szenvedély a motorsportok iránt, vezetési élmény iránti elhivatottság és egyedi, karakteres megjelenés.”

Mint az ismert, a GTAm a Giulia Quadrifoglio továbbfejlesztett változata, mely 30 lóerővel erősebb, miközben 100 kilogrammal könnyebb az alapnál. Ezek mellett a modell aerodinamikai tulajdonságait is továbbfejlesztették a mérnökök, illetve új kerekeket is kapott.

A finn egyébként már birtokol egy Alfát, méghozzá egy Stelvio Quadrifoglio nevű SUV boldog tulajdonosa, de az olasz masinák mellett egy McLaren 675LT-t is birtokol, illetve nem tudni, hogy végül eladta-e előző csapatától kapott Mercedes-AMG C63-asát és AMG-GT S modelljét, miután szétváltak a felek útjai.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/