/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Peugeot Bipper Tepee 2,99 millió forinttól

2008. június 19. 14:38   |   Autoblog
címkék:  

A Bipper Tepee 1,4 literes 75 lóerős benzines és 1,4 literes, 70 lóerős Hdi turbódízel motorral vásárolható meg, már 2 990 000 forinttól.


Már kapható hazánkban a Peugeot családi szabadidő-egyterűje, a Bipper Tepee. A Bipper Tepee öt teljes értékű üléshelyet és 3,96 méteres hosszához viszonyítva rekord méretű belső teret kínál.  A csomagtér térfogata a kalaptartó alatt 356 liter, ez a hátsó ülések ledöntésével 884 literre növelhető. A két oldalsó tolóajtó és a hátsó aszimmetrikus ajtók páratlanul praktikussá teszik a járművet; a Bipper Tepee szabadidős tevékenységekhez, családi programokhoz kiváló. A kocsi 1,4 literes 75 lóerős benzines és 1,4 literes, 70 lóerős Hdi turbódízel motorral vásárolható meg, már 2 990 000 forinttól.  

A kompakt méretű autó (a karosszéria hosszúsága 3,96 m, szélessége 1,82 m, magassága 1,72 m) lendületes és barátságos stílusú, utastere pedig világos és tágas. A kapcsolók tökéletesen kézre esnek, a sebességváltót pedig a középkonzolra helyezték, amely rakodóhelyet is tartalmaz. Az utastérben kialakított tizenkét rakodóhely a nagyobb kényelmet szolgálja. A kesztyűtartóban elfér a laptop, az első ülések közötti rakodóhely palacktartót tartalmaz. Ötletes rakodóhelyeket alakítottak ki a műszerfal felső részén is.


Az utastér kényelmes, ez első ülések magasság-állítással, deréktámasszal, kartámasszal, illetve ülésfűtéssel egészíthetők ki. A magasságban és távolságban állítható kormányoszlop szintén opció. A hátsó utasok háromszemélyes, magasított üléspadon foglalhatnak helyet. Az elöl utazókhoz képest 40 mm-rel magasabban helyezkednek el.

A hátsó rész kocka alakú kialakításának köszönhetően a csomagtartó remekül pakolható, így a hétköznapi tárgyakon kívül a hétvégi szabadidős tevékenységekhez szükséges eszközöket is könnyű szállítani. A csomagtartó térfogata 356 liter a kalaptartó alatt mérve, a csomagtér kapacitása a hátsó üléspad ledöntésével azonban 884 literre növelhető. Az üléspad elmozdítható vagy függőleges helyzetbe állítható, fokozva ezzel az autó variálhatóságát. A csomagtér megnövelésekor az ötletes kialakítású kalaptartót az üléspad mögé lehet csúsztatni.


A hátsó tér nem csak jól alakítható, hanem remekül hozzá is lehet férni a két oldalsó ajtón keresztül, amellyel a Bipper Tepee felszerelhető, illetve az aszimmetrikus (60/40), szélesre nyitható és üvegezett hátsó ajtókon keresztül. A legszűkebb parkolóhelyen sem okoz majd gondot a beszállás vagy a csomagtartóban elhelyezett tárgyak elérése.

Kiegészítő felszerelésként rendelhető tolatóradar, tempomat, sebességhatároló, valamint egyebek mellett MP3 lejátszást tudó CD-rádió és Bluetooth kihangosító.

A Bipper Tepee vagány Outdoor csomaggal is kapható, mely 15 mm-rel megemelt felfüggesztést és megerősített karosszériavédelmet (oldalvédelem és speciális alsó motorvédelem), továbbá sárfogó gumikat és első mosható padlóburkolatot is magában foglal.


A Bipper Tepee-t városi közlekedésre szánták, így motorpalettája mindössze kétféle, kis lökettérfogatú, takarékos és alacsony emissziójú erőforrásból áll. A négyhengeres benzinmotor 75 LE-t ad le 5200/percnél. 118 Nm-es nyomatékát már 2600/percnél eléri. Az 1,4 literes HDi dízel 70 lóerőt mozgósít, nyomatéka pedig 160 Nm 1750/percnél. Mindkét hajtóműhöz ötfokozatú mechanikus váltót kapcsoltak.

A Bipper Tepee 1,4 75 LE alapára 2 990 000 forint, az 1,4 Hdi változaté 3 390 000 forint. Az Outdoor csomag 385 ezer forint felárat jelent.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

Kapcsolódó cikkek

Autóteszt

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!