/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
ausztrál nagydíj, button, forma-1

MELBOURNE

Könnyed Button siker

időpont:2012. március 18. 17:16

szerző:Autoblog

címkék:

Jenson Button magabiztos győzelemmel kezdte az idei évet a Forma-1-ben, miután megnyerte a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat Melbourne-ben.  

ausztrál nagydíj, vettel

MELBOURNE

Örömittas Vettel, kiütött Mercedes

időpont:2011. március 27. 11:13

szerző:Autoblog

címkék:

Sebastian Vettel világbajnoki címvédőhöz méltóan, egy főlényes győzelemmel kezdte meg az idei évet az Ausztrál Nagydíjon, amely ugyan mozgalmas volt, de messze nem hozta azt az izgalmat, amit a DRS-tő és az új Pirelli gumiktól várhattunk.

ausztrál nagydíj, forma-1, melbourne

AUSZTRÁL NAGYDÍJ

Vettel könnyedén vette az első akadályt

időpont:2011. március 26. 10:51

szerző:Autoblog

címkék:

Világbajnoki címvédőhöz méltóan kezdte az idei évet Sebastian Vettel, aki majd egy teljes másodpercet adott a mezőnynek az időmérő edzésen Melbourne-ben. A Red Bull sztárját Lewis Hamilton és Mark Webber követte.

ausztrál nagydíj, button, forma-1, schumacher

NAGY CSATA VOLT

Button győzött Melbourne-ben

időpont:2010. március 29. 15:41

szerző:Autoblog

címkék:

Amennyire unalmas volt a szezonnyitó, annyira izgalmasra sikerült a szezon második állomásának helyet adó Ausztrál Nagydíj, ahol szinte több éles előzést láthattunk, mint az elmúlt évadban. Jenson Button állhatott a dobogó legfelső fokára.

ausztrál nagydíj, forma-1

MÓDOSÍTÁS

Barrichellót kizárták, Raikkönen pontot szerzett

időpont:2008. március 16. 08:58

szerző:Autoblog

címkék:

Sokba került a Hondának, hogy szabálytalanul hívta ki tankolni és kereket cserélni Rubens Barrichellót: nem elég, hogy a brazil pilóta elindulva egy szerelőt is magával rántott, hogy később tízmásodperces stop&go büntetést kapott, a versenybíróság utólag még ki is zárta a versenyből. Az ok: miután Barrichello letöltötte tízmásodperces büntetését, úgy ment vissza a pályára, hogy a boxutca kijáratánál a lámpa pirosat mutatott. Ezt egyébként utólag mutatták visszajátszásban is, ám azt lehetett hinni, hogy a bejátszás a szabálytalan kerékcsere utánról való. Hogy miért volt piros a lámpa, nem tudjuk, a döntéssel pontot szerzett viszont a ténylegesen célba sem ért Kimi Raikkönen. A szintén kiesett Sebastien Bourdais egy helyett két ponttal gazdagodott, Nakadzsima Kazuki kettő helyett hárommal. Módosított végeredmény a címre kattintva!

ausztrál nagydíj, forma-1

MÓDOSÍTÁS

Barrichellót kizárták, Raikkönen pontot szerzett

időpont:2008. március 16. 08:58

szerző:Autoblog

címkék:

Sokba került a Hondának, hogy szabálytalanul hívta ki tankolni és kereket cserélni Rubens Barrichellót: nem elég, hogy a brazil pilóta elindulva egy szerelőt is magával rántott, hogy később tízmásodperces stop&go büntetést kapott, a versenybíróság utólag még ki is zárta a versenyből. Az ok: miután Barrichello letöltötte tízmásodperces büntetését, úgy ment vissza a pályára, hogy a boxutca kijáratánál a lámpa pirosat mutatott. Ezt egyébként utólag mutatták visszajátszásban is, ám azt lehetett hinni, hogy a bejátszás a szabálytalan kerékcsere utánról való. Hogy miért volt piros a lámpa, nem tudjuk, a döntéssel pontot szerzett viszont a ténylegesen célba sem ért Kimi Raikkönen. A szintén kiesett Sebastien Bourdais egy helyett két ponttal gazdagodott, Nakadzsima Kazuki kettő helyett hárommal.

ausztrál nagydíj, forma-1

EZT MONDTÁK

F1: nyilatkozatok Melbourne-ből

időpont:2008. március 16. 08:26

szerző:Autoblog

címkék:

Az idénynyitó Ausztrál Nagydíjat Lewis Hamilton nyerte Nick Heidfeld és Nico Rosberg előtt, a Williams német pilótája életében először állhatott dobogóra. "Tényleg nagyon boldog vagyok, elképesztő érzés Forma-1-es dobogón állni!" - lelkendezett Rosberg. "Jó ideje - három éve -, hogy itt vagyok, fantasztikus érzés, hogy kemény téli munkánknak köszönhetően ilyen eredményt tudtunk elérni. Az időmérőm sikerülhetett volna jobban, de egyébként minden úgy alakult, ahogy terveztem. Fantasztikusan rajtoltam, ez sokat segített abban, hogy ilyen nagyszerű versenyt fussak. Remélem, az év folyamán még ennél is előrébb léphetünk!" További nyilatkozatok a címre kattintva!

ausztrál nagydíj, forma-1

FERRARI: NULLA

Hamilton-siker az ausztrál őrületben

időpont:2008. március 16. 07:29

szerző:Autoblog

címkék:

Még csak most kezdődött az idény, de a Forma-1-es mezőny máris produkált egy elképesztő futamot. Az Ausztrál Nagydíjon már a rajt sem telt eseménytelenül, a negyedik helyről rajtolt, Heikki Kovalainennel csatázott Felipe Massa autója hirtelen tapadást vesztett, így a brazil a gumifalba csúszott. Hátrébb is kicsi a rakást játszottak a pilóták, több autó is összeütközött, ezért azonnal beküldték a biztonsági autót. A pole-ból indult Lewis Hamilton biztosan tartotta meg helyét, Kimi Raikkönen pedig a 15. helyről azonnal felnyomult a nyolcadikra. Folytatás, végeredmény a címre kattintva!

ausztrál nagydíj, forma-1

ROSSZ FERRARI-KEZDÉS

A benzinpumpa babrált ki Raikkönennel

időpont:2008. március 15. 12:31

szerző:Autoblog

címkék:

Kimi Raikkönen már az Ausztrál Nagydíj időmérőjének második szakaszában sem szerepelhetett műszaki hiba miatt, autója egyszerűen állva maradt a boxutcában. Sokáig váltóhibára lehetett gyanakodni, ám utóbb kiderült, hogy az elektronikus benzinpumpa hibásodott meg a Ferrariban. A címvédő így némiképp fellélegezhetett, az új szabályok értelmében ugyanis váltócsere esetén újabb öt hellyel sorolták volna hátrébb. A téli tesztek eredményei ellenére nem ment Felipe Massának sem, a brazil azzal magyarázta negyedik helyét, hogy az utolsó esélye előtti felvezető körben nagy forgalomba került, ezért nem tudta megfelelő hőmérsékletűre melegíteni a gumikat. A rajtsorrend egyébként némiképp átalakult, Timo Glock ugyanis a korábbi váltócsere miatt kiszabott ötrajthelyes büntetés mellé kapott még ötöt, a versenybíróság álláspontja szerint ugyanis az edzés első harmadában akadályozta Mark Webbert. Rajtsorrend a címre kattintva!

ausztrál nagydíj, forma-1

SOK VOLT

Kubica: Az első helybe került a hiba

időpont:2008. március 15. 11:31

szerző:Autoblog

címkék:

Robert Kubica révén kis híján bombameglepetéssel kezdődött a Forma-1-es idény, a BMW lengyel pilótája mindössze 155 ezreddel maradt el Lewis Hamilton pole pozíciót érő idejétől. Kubica utolsó gyors körében, a 12. kanyarban csúszott le a pályáról, ralis mozdulatokkal, kis farolással állította újra helyes irányba autóját. Ha nincs ez a hiba, Kubica akár az első helyet is elcsíphette volna, az azonban ezzel együtt is biztosnak látszik, hogy a többieknél, valószínűleg még csapattársánál is korábban kell majd kiállnia a tankolni. "Túl agresszíven mentem rá a rázókőre, emiatt néhány tizedet vesztettem" - mondta Kubica a boxban. "Tudtuk, hogy az időmérőn jó eredményt érhetünk el, meglehetősen sok kockázatot is vállaltam ezért, ám végül nem lett meg az eredménye. Abban a bizonyos kanyarban többet veszítettem, mint amennyi az első helyhez kellett volna." Kubicának persze nincs oka szomorkodni, így is pályafutása eddigi legjobb rajtpozícióját érte el.

ausztrál nagydíj, forma-1, videó

UTOLSÓ PERCEK

Videó: Kubica-baki a melbourne-i időmérőn

időpont:2008. március 15. 11:05

szerző:Autoblog

címkék:

Robert Kubica mindössze 155 ezreddel kapott ki Lewis Hamiltontól az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén. Íme az utolsó percek, benne a lengyel hibájával, mely nélkül szorosabb, vagy akár fordított is lehetett volna a végeredmény.

ausztrál nagydíj, forma-1

FERRARI-BETLI

Hamiltoné a pole, BMW-előretörés Melbourne-ben

időpont:2008. március 15. 05:17

szerző:Autoblog

címkék:

Apró meglepetéssel ért véget a 2008-as Forma-1-es idény első időmérő edzése Melbourne-ben, a Ferrari ugyanis képtelen volt hozni a téli teszteken produkált szintet. A tűzpiros versenyautók gyakorlatilag végigszenvedték az edzést, Kimi Raikkönen ráadásul már az első harmadban elszállt: autója egyszerűen lefulladt, a szerelőknek kellett a boxutcából betolnia a boxba, minthogy azonban ez szabálytalan, a finnt azonnal eltiltották az időmérő edzésen való további részvételtől. A tavalyi világbajnok így legjobb esetben a 16. helyről rajtolhat, amennyiben azonban autójában a hibát valószínűleg okozó váltót is ki kell cserélni, az új szabályok értelmében további ötrajthelyes büntetéssel is számolhat. Folytatás, eredmények a címre kattintva!