/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
bahreini nagydíj, forma-1

BAHREINI NAGYDÍJ

Később dübörögnek fel a motorok

időpont:2011. február 22. 13:57

szerző:Autoblog

címkék:

A Bahreini Nagydíj szervezői bejelentették, hogy a politikai helyzetre való tekintettel visszalépnek, és nem rendezik meg forma-1-es versenyüket, így két héttel később, Ausztráliában rajtol majd az idei bajnokság.

bahreini nagydíj, forma-1

NYITÁNY

Jövő héten dől el a Bahreini Nagydíj sorsa

időpont:2011. február 18. 10:46

szerző:Autoblog

címkék:

Jövő héten születik döntés arról, hogy megrendezik-e a Forma-1 2011-es idényének nyitófutamát, a Bahreini Nagydíjat - árulta el a kereskedelmi jogokat birtokló Bernie Ecclestone.

bahreini nagydíj, ferrari, forma-1

SZEZONKEZDET

Kettős Ferrari győzelem Bahreinben

időpont:2010. március 15. 13:26

szerző:Autoblog

címkék:

Fernando Alonso magabiztos győzelmet aratott a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon, miután az élről induló Sebastian Vettel autója meghibásodott. A Ferrari spanyolja mögött csapattársa, Felipe Massa végzett, akit Lewis Hamilton követett a harmadik helyen.

bahreini nagydíj, forma-1, massa

LAZA MENET

Massa: Nem nyomtam ki az autó szemét

időpont:2008. április 07. 11:31

szerző:Autoblog

címkék:

Felipe Massa zsinórban második győzelmét aratta vasárnap Bahreinben, a brazil pilótának a sivatagi klíma ellenére sem kellett különösebben izzadnia a sikerért. A rajtnál elment Robert Kubica mellett, innen egészen a célig senki sem veszélyeztette pozícióját. "Jól rajtoltam, Robert kevésbé, így rögtön sikerült megelőznöm" - kezdte Massa. "A verseny eleje nagyon nehéz volt, mert sok olaj volt a pályán, rengeteget csúszkáltam, Roberttel együtt majdnem el is szálltunk. Ahogy láttam, hogy nő az előny, hamar spórolni kezdtem az autóval, egyáltalán nem autóztam a határon. Kimit is simán magam mögött tudtam tartani, kiválóan működött a stratégiám. Elégedett vagyok, mert kifejezetten nehéz hetek állnak mögöttem."

bahreini nagydíj, forma-1, rosberg

SIMA ÜGY

Rosberg: Csődöt mondott a McLaren

időpont:2008. április 07. 10:31

szerző:Autoblog

címkék:

Keke Rosberg a Premiere televíziós csatornának értékelte a Bahreini Nagydíjon látottakat, a finn exvilágbajnok finoman szólva sem volt elragadtatva a McLaren teljesítményétől. "A Ferrarinak olyan volt a délután, mint egy átlagos nap az irodában: eseménytelen" - összegzett Rosberg. "A McLaren viszont brutálisan csődöt mondott, azt kell mondanom, Hamilton nullázott, Kovalainen ötödik lett, ez nem az a teljesítmény, ami elég lesz a McLarennek a vb-címhez." Rosberg dicsérte viszont a konstruktőrök pontversenyében élre állt BMW-t. "Szenzációs, hogy átvették a vezetést összetettben, ennél jobban nem is alakulhattak volna számukra a dolgok." Rosberg szerint a futam embere egyébként a Force Indiával nagyot küzdő Giancarlo Fisichella volt.

alonso, bahreini nagydíj, forma-1

AGGODALOM

Alonso: Frusztráló a helyzet

időpont:2008. április 06. 20:31

szerző:Autoblog

címkék:

Fernando Alonso tavaly a világbajnoki címért harcolt, idén pedig a középmezőnyben szenved. A kétszeres világbajnok Bahreinben a tizedik helyről rajtolt és ugyanitt is ért célba, megközelíteni sem tudta az éllovasokat. A verseny elején volt egy ütközése Lewis Hamiltonnal, ez azonban szerinte nem igazán befolyásolt semmit. "Hallottam, hogy sokak szerint direkt elvettem a gázt Lewis előtt, nekik üzenem, hogy Pat Symonds főmérnök kinyomtatott minden telemetriai adatot ezzel kapcsolatban, a számok és én is azt mondom, hogy az összes ilyen feltételezés hülyeség" - mondta Alonso. "Egyszerűen utolért, ekkora sebességkülönbség van a két autó között. A Renault tegnap és ma is nagyon rossz volt, hogy őszinte legyek, kezd frusztráló lenni a helyzet. Az egyetlen pozitívum az egészben, hogy minden versenyen kőkeményen harcolnom kell, ha más nem is, annyi jó hatása biztosan lesz ennek, hogy év végére jobb pilóta leszek. Az egész hétvége katasztrófa volt, számomra is meglepetés volt, hogy egyáltalán eljutottam az időmérő utolsó harmadáig."

bahreini nagydíj, forma-1, hamilton

BAHREINI NAGYDÍJ

Hamilton: Elbénáztam a rajtot

időpont:2008. április 06. 19:31

szerző:Autoblog

címkék:

Lewis Hamiltonnak már pénteken gondjai voltak Bahreinben, a második szabadedzésen csúnyán összetörte autóját. Pedig lényegében ártatlan szituáció volt, a csapatfőnök Ron Dennistől fejmosást is kapott a brit pilóta. Ezután a versenyen sem volt szerencséje, a rajtnál beragadt, majd ütközött Fernando Alonsóval. "A rajtnál nem volt semmilyen műszaki hiba, egyszerűen elbénáztam" - vallotta be Hamilton. "Nem kapcsoltam be időben a megfelelő motorbeállítást, mire észhez tértem, már a fél mezőny elment mellettem. Aztán utolértem Fernandót, jobbra húzódtam, ugyanezt tette ő is, szerintem egyszerű versenybaleset volt. Csalódott vagyok, de mindenért csak magamat okolhatom."

bahreini nagydíj, forma-1

CSAK A RAJT VOLT NEHÉZ

Tükörsima Massa-győzelem Bahreinben

időpont:2008. április 06. 15:17

szerző:Autoblog

címkék:

Felipe Massának csak a rajtot kellett sikeresen megoldania a Bahreini Nagydíjon, onnantól könnyű dolga volt. A Ferrari brazil pilótája a második helyről, Robert Kubica mögül indult a sivatagi ringen, ám a pálya porosabb felén is könnyedén előzte meg a lengyelt, így az első kanyarban már ő volt az élen. A rajtot - vélhetően technikai hiba miatt - alaposan elrontotta Lewis Hamilton, a harmadikról egészen a tizedig helyig esett vissza. Folytatás, eredmények és a vb állása a címre kattintva!

bahreini nagydíj, forma-1

MEGLEPETÉS

Kubica indul az élről Bahreinben!

időpont:2008. április 05. 14:19

szerző:Autoblog

címkék:

Robert Kubica már az idény első két futamán megmutatta, hogy mekkora potenciál rejlik benne, második helye mellett nem sok hiányzott neki egy pole pozícióhoz sem. A bahreini sivatagban immár ez is kijött belőle, az időmérő utolsó harmadában ő volt a leggyorsabb Felipe Massa és Lewis Hamilton előtt. Az éllovasok közül Massa érkezett utolsóként, de hiába volt még az első szektorban a leggyorsabb, a végén néhány ezreddel elmaradt a lengyel eredményétől. Kimi Raikkönen némi meglepetésre nem mutatott túl sokat, csak a negyedik helyet szerezte meg, lesz tehát dolga bőven, ha meg akarja nyerni a futamot. Az időmérő első szakaszát egyébként rövid időre meg kellett szakítani Szato Takuma balesete miatt, a japán mellett David Coulthard és Sebastian Vettel is már ekkor elbúcsúzott. Valószínű, hogy Kubica autójában viszonylag kevés benzin lötyög, így hamar kiáll majd tankolni, de soha nem látott esély előtt áll a BMW pilótája. Eredmények a címre kattintva!

bahreini nagydíj, forma-1

BAHREIN

Massa szárnyalt, Hamilton totálkárosra törte autóját

időpont:2008. április 04. 18:36

szerző:Autoblog

címkék:

Nem változott a sorrend a Bahreini Nagydíj második szabadedzésén, a délutáni etapot is Felipe Massa nyerte Kimi Raikkönen előtt. A brazil szenzációs kört futott, közel egy másodpercet vert finn csapattársára, aki további négy tizeddel előzte meg a harmadik Heikki Kovalainent. Nem zárta jól a napot Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája tíz perccel a zárás előtt a hetes kanyarban elszállt és a szalagkorlátra kente autóját. Az ezüst nyíl totálkárosra tört, tartalékautó hiányában lesz vele munka bőven az éjszaka. Eredmények a címre kattintva!