/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
bioetanol, biopower, saab

A MINDENES

Itt a terepes Saab 9-3X

időpont:2009. február 11. 18:48

szerző:Autoblog

címkék:

Végre elkészült a Saab középkategóriás "négy évszakos" modellje, melyet először élőben a márciusi Genfi Autószalonon tekinthet meg a közönség. A 9-3X jövőre csatlakozik a 9-3 modellsorozathoz, s olyanokkal kell majd megküzdenie, mint a Subaru Forester vagy a már bejelentett Audi A4 Allroad quattro. A kombi karosszériás 9-3X-et háromféle motorral szállítják majd, normál hajtóanyagú és bioetanolos kétliteres turbómotorral, valamint a Fiattól származó 1,9-es biturbó dízellel. Összkerékhajtás csak a benzines és a BioPower változathoz jár. Folytatás a címre kattintva!

bioetanol, biopower

FOLYAMATOS BŐVÜLÉS

Százezer bioetanol-üzemű autó Svédországban

időpont:2008. június 18. 13:31

szerző:Autoblog

címkék:

A Saab, a rugalmas üzemanyag-felhasználású autók legnagyobb európai értékesítője a napokban adta át a százezredik bioetanol üzemű autót Svédországban - egy Saab 9-3 BioPowert. A legnagyobb mértékben kétségkívül a Saabnak köszönhető Svédország elsősége a megújuló energiaforrások ilyen irányú alkalmazásának európai bevezetésében. A Saab összesen több mint 43 ezer BioPower autót értékesített világszerte, mintegy 27 ezer 9-5 ös típust és több mint 16 ezer 9-3-ast.

9-4x, bioetanol, biopower, crossover, e85, saab

9-4X BIOPOWER

Új crossover a Saabtól

időpont:2008. január 29. 17:31

szerző:Autoblog

címkék:

A Detroiti Autókiállításon bemutatott Saab 9-4X BioPower tanulmányautó jelzi, hogy a svéd márka meg szeretné vetni a lábát az egyre népesebbé váló sportos crossover szegmensben. A 9-4X BioPower koncepció természetesen összkerékhajtású, mozgatásáról pedig egy E85 bioetanol üzemanyaggal működő, kétliteres turbómotor gondoskodik.

bioetanol, biopower, saab

Újabb bioetanol kút, ezúttal Budapesten

időpont:2007. szeptember 05. 09:28

szerző:Autoblog

címkék:

Ismét előrelépést könyvelhet el a hazai bioetanol-üzemanyag forgalmazás, ugyanis röviddel az első hazai E85-ös üzemanyagot kínáló benzinkút után újabb kúthálózat döntött úgy, hogy felveszi a kínálatába a környezetkímélő üzemanyagot. Szeptembertől ugyanis a pesterzsébeti bevásárlóközpont melletti Tesco benzinkúton is kapható lesz a bio-benzin.