/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
budapest, dugódíj, közlekedés, parkolás

felmérés

Jöjjön a dugódíj vagy ne? – válaszoltak a lakosok

időpont:2020. június 03. 19:15

szerző:Autoblog

címkék:

Az évek óta viták kereszttüzében álló fővárosi dugódíj bevezetésével a magyarok mindössze 14 százaléka ért teljesen egyet, 9 százalékuk pedig a vidéki nagyvárosokban is nagyon szívesen látná – derül ki a K&H biztos jövő felméréséből.

budapesti dugó, dugódíj

MAK

Nincs értelme a dugódíjnak?

időpont:2012. április 29. 12:41

szerző:MTI

címkék:

A Magyar Autóklub (MAK) a rendelkezésére álló információk alapján nem tartja elfogadható, szükséges és eredményt hozó megoldásnak a dugódíj bevezetését.

dugódíj

BUDAPEST

Kell-e dugódíj?

időpont:2011. július 22. 10:00

szerző:MTI

címkék:

A Jobbik szerint a budapesti dugódíj tervezett bevezetése elhibázott lépés, a párt azt az autósokra kivetett "újabb sarcnak" tartja. Staudt Gábor, a Jobbik budapesti elnöke szerint nem lehet szempont a bevétel termelése.

dugódíj, london

MÁST AKARNAK

Nem jött be a londoni dugódíj

időpont:2008. augusztus 08. 18:53

szerző:Autoblog

címkék:

Londonban ma ugyanakkor a forgalom, mint öt évvel ezelőtt, amikor bevezették a dugódíjat. A város vezetése elismerte, a c-charge (congestion charge) megbukott, mivel nem volt képes jelentős mértékben csökkenteni a forgalmat és az utazási időket a fővárosban. A hatodik Transport for London riport is feltárta: Londonban tavaly nem volt kisebb a zsúfoltság, mint a dugódíj 2002-es bevezetése előtt.

dugódíj, elektromos

JÓ A VÁROSHOZ

NICE Mega City: elektromos autó Londonnak

időpont:2008. május 23. 16:44

szerző:Autoblog

címkék:

A NICE Car Company (No Internal Combustion Engine, azaz nincs belső égésű motor) a napokban mutatta be Londonban Mega City elnevezésű elektromos autóját. A járművet kifejezetten városi közlekedésre tervezték, hatótávolsága 40-50 mérföld (64-80 km), maximális sebessége pedig 40+ mérföld/óra. A Mega City-vel való közlekedés számos előnnyel jár, azon kívül, hogy nem kell bele benzint tankolni, mentes a londoni dugódíj és útadó alól, olcsó a biztosítása, továbbá ingyenesen lehet vele parkolni. Ára 9995 font, átszámítva mintegy 3,08 millió forint.

dugódíj, london

ÚJ POLGÁRMESTER VAN

Változhat a dugódíj rendszere Londonban

időpont:2008. május 09. 12:31

szerző:Autoblog

címkék:

London közismerten az első nagyvárosok egyike volt, amely dugódíjat vezetett be az elképesztő forgalomtorlódások és a súlyos légszennyezettség ellen. Azóta is vita tárgya, hogy jó megoldás született-e. Most változhat a helyzet: a rendelet bevezetője, Ken Livingstone polgármester a hónap elején távozott posztjáról. A kérdés az, hogy utódja, Boris Johnson miként változtat a szabályozáson. Szakemberek egyébként az elektromos autók terjedését várják az új polgármester hivatali ideje alatt. Az egyik kritikus kérdés a CO2-kibocsátás szabályozása. Tény mindenesetre, hogy több cég jelentős érdeklődést mutat egy újabb megoldás iránt.