/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nem jött be a londoni dugódíj

2008. augusztus 08. 18:53   |   Autoblog
címkék:  

Az év első négy hónapjában és 2007-ben egy kilométert átlagosan 2,3 perc alatt lehetett megtenni Londonban.

Londonban ma ugyanakkor a forgalom, mint öt évvel ezelőtt, amikor bevezették a dugódíjat. A város vezetése elismerte, a c-charge (congestion charge) megbukott, mivel nem volt képes jelentős mértékben csökkenteni a forgalmat és az utazási időket a fővárosban. A hatodik Transport for London riport is feltárta: Londonban tavaly nem volt kisebb a zsúfoltság, mint a dugódíj 2002-es bevezetése előtt.

Az év első négy hónapjában és 2007-ben egy kilométert átlagosan 2,3 perc alatt lehetett megtenni Londonban – ez a zsúfoltság legfontosabb mérőszáma. A Reuters jelentése szerint ebben komoly szerepe van a folyamatos útfelújítási munkálatoknak és annak, hogy Londonban egyre nagyobb teret engednek a gyalogosoknak, a buszoknak és a kerékpárosoknak. A Reuters jelentése viszont nem hangsúlyozta ki azt a fontos tényt, hogy a londoni lakosság állandó növekedéséhez képest a forgalom szintje nem változott.

A helyi lakosoknak és üzlettulajdonosoknak, akik tavaly több mint 268 millió font dugódíjat fizettek be város kasszájába, annyira nem volt ínyére ez a fajta adóztatás, hogy végül az ügy legnagyobb támogatójának, Ken Livingstone polgármesternek távoznia kellett a székéből. Livingstone nemcsak a díj további emelését szorgalmazta, hanem szerette volna azt London más részeire is kiterjeszteni.

Boris Johnson, London új polgármestere egyik nyilatkozatában “buta eszköznek” nevezte a dugódíjat, s közölte, új rendszeren dolgozik, mely nagyobb mértékben vizsgálná, hogy a különböző közlekedési formák milyen hatással vannak London forgalmára.

via: Motorauthority


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/