/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
evija, evija fittipaldi, fittipaldi, lotus, lotus evija

evija

A nap képe: Fittipaldinak állít emléket a világ legerősebb szériaautója

időpont:2022. október 18. 16:10

szerző:Autoblog

címkék:

A világ legerősebb sorozatgyártású autója, a Lotus Evija most még különlegesebbé és vonzóbbá vált. Bemutatkozott ugyanis az Evija Fittipaldi, amely a Formula 1 egyik legnagyszerűbb autó-sofőr párosának állít emléket.

alonso, fittipaldi, forma-1, piquet

CSEBERBŐL VEDERBE

Fittipaldi: Piquet Hamiltonnál is keményebb lesz

időpont:2008. január 02. 13:31

szerző:Autoblog

címkék:

Fernando Alonso röpke egy év után elmenekült a McLaren-istállótól, hogy újra egykori sikerei "szállítójánál", a Renault-nál szerepelhessen. A kétszeres világbajnok spanyol csapattársa Nelsinho Piquet lesz, a korábbi győztes Emerson Fittipaldi szerint ezzel érdekes helyzet állt elő: a brazil úgy véli, az ifjabbik Piquet még Lewis Hamiltonnál is keményebb falat lesz. "Nelsinho keményebb lesz Fernando számára, mint amilyen Hamilton valaha is volt" - jósolt Fittipaldi. "Nagyon gyors és csak tavaly 15 ezer kilométert tesztelt a Renault-val, azt hiszem, még Hamiltonnál is több fejfájást okoz majd Fernandónak." Fittipaldi szerint az esetleges kemény rivalizálás ellenére is bajnokesélyes lehet a francia alakulat, amennyiben Alonso az év eleji teszteken maga mögé tudja állítani a csapatot.

fittipaldi, forma-1

VÉGHAJRÁ

Fittipaldi: Az évszázad versenye lesz az F1-es szezonzáró

időpont:2007. október 15. 12:31

szerző:Autoblog

címkék:

Ahogy a sportág összes rajongója, úgy a kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi is kíváncsian várja a vasárnapi Forma-1-es szezonzárót, melyen eldől, hogy Lewis Hamilton, Fernando Alonso vagy Kimi Raikkönen lesz a világbajnok. "A pontok Hamilton oldalán állnak, a tapasztalat viszont Alonsóén" - fogalmazott a kétszeres világbajnok Fittipaldi. "Ez a világbajnoki finálé megérdemelné, hogy Hollywoodban filmet forgassanak belőle." "Ha én hollywoodi forgatókönyvíró lennék és filmet kellene forgatnom egy nagydíj érzelmi világáról, biztosan elutaznék Brazíliába, mert nagyon különleges versenyre van kilátás. Számomra az évszázad versenye következik!" - lelkendezett Fittipaldi, aki Alonsóról is elmondta véleményét: szerinte a spanyolnak mindenképp csapatot kellene váltania, a maga részéről a Ferrarit ajánlotta a McLaren-pilóta figyelmébe.