/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
baleset, gt3, piquet, porsche

veszélyes sport

Brutális balesetet úszott meg Nelson Piquet fia – videó

időpont:2015. szeptember 24. 13:55

szerző:Autoblog

címkék:

A 17 éves Pedro Piquet, a Formula 1 bajnok Nelson Piquet fia fiatal kora ellenére autóversenyző, a brazil Porsche GT3 Cup sorozatban csillogtatja tudását. Sajnos azt is hamar megtapasztalhatta, hogy ilyenkor mekkora erők hatnak és milyen csúnyát lehet esni.

briatore, forma-1, mosley, piquet, renault

CSALÁS ÜGY

Mosley: a Renault kemény büntetést kapott

időpont:2009. szeptember 23. 12:44

szerző:Autoblog

címkék:

Az FIA elnöke, Max Mosley szerint igazságos büntetés született, és a Renault nem úszta meg olcsón a csalásügyet. A brit szakember úgy érzi, nem lett volna helyénvaló kizárni a csapatot, és örül, hogy a valódi bűnösök bűnhődnek.

briatore, forma-1, piquet, renault

MI AZ IGAZSÁG?

Briatore eljárást indít a Piquet család ellen

időpont:2009. szeptember 11. 16:24

szerző:Autoblog

címkék:

A Renault és csapatfőnöke, Flavio Briatore büntetőeljárást kezdeményez Nelsinho és Nelson Piquet ellen, amiért megpróbálták "megzsarolni" a francia gárdát, és azt állítják, hogy a brazil pilóta azt az utasítást kapta Szingapúrban, hogy törje össze autóját.

barcelona, forma-1, piquet

PIRUETTEK

A kis Piquet-nek nem megy esőben

időpont:2008. február 20. 14:31

szerző:Autoblog

címkék:

Kedden újabb tesztsorozat kezdődött Barcelonában, az első napon az időjárás nem volt túl kegyes a résztvevőkhöz. Egész nap esős időben köröztek a pilóták, a hőmérséklet kilenc fok körül alakult, sokan nem is találták a ritmust. A napot többször is meg kellett szakítani, ráadásul főleg balesetek miatt: David Coulthard és az ifjabbik Piquet is kétszer volt ludas. A skót mondjuk egyszer motorhiba miatt akasztotta meg az edzést, rossz helyen maradt állva az autója, Piquet viszont látványosan szenvedett a Renault-val. Mindkétszer saját hibából csúszott ki, nem is tett meg nyolc teljes körnél többet egész nap. A legjobb idővel egyébként a williamses Nico Rosberg zárt, mögötte csapattársa, Nakadzsima Kazuki következett. A harmadik leggyorsabb Mark Webber volt, a másik Renault-ban ülő Fernando Alonso kényelmes tempóban megelégedett a negyedik hellyel.

alonso, fittipaldi, forma-1, piquet

CSEBERBŐL VEDERBE

Fittipaldi: Piquet Hamiltonnál is keményebb lesz

időpont:2008. január 02. 13:31

szerző:Autoblog

címkék:

Fernando Alonso röpke egy év után elmenekült a McLaren-istállótól, hogy újra egykori sikerei "szállítójánál", a Renault-nál szerepelhessen. A kétszeres világbajnok spanyol csapattársa Nelsinho Piquet lesz, a korábbi győztes Emerson Fittipaldi szerint ezzel érdekes helyzet állt elő: a brazil úgy véli, az ifjabbik Piquet még Lewis Hamiltonnál is keményebb falat lesz. "Nelsinho keményebb lesz Fernando számára, mint amilyen Hamilton valaha is volt" - jósolt Fittipaldi. "Nagyon gyors és csak tavaly 15 ezer kilométert tesztelt a Renault-val, azt hiszem, még Hamiltonnál is több fejfájást okoz majd Fernandónak." Fittipaldi szerint az esetleges kemény rivalizálás ellenére is bajnokesélyes lehet a francia alakulat, amennyiben Alonso az év eleji teszteken maga mögé tudja állítani a csapatot.

ferrari, massa, piquet, raikkönen

FORMULA-1

Piquet: Massa lesz a világbajnok

időpont:2007. április 27. 12:41

szerző:Autoblog

címkék:

A korábbi világelső szerint Massa jobb, mint Raikkönen, ezért a Ferrari dominaciája miatt logikusan kikövetkeztetve ő lesz a világbajnok.