/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
barcelona, seat, seat 600

seat 600 kabrió

Hatvan éves klasszikust támasztott fel a SEAT

időpont:2017. május 25. 17:15

szerző:Autoblog

címkék:

A SEAT a Barcelonai Autókiállításon reflektorfénybe állított egy felújított 600 kabriót. A kis SEAT ugyanis idén ünnepli 60. születésnapját. Mintegy 30 szakember többnyire kézi munkával végezte a nem mindennapi feladatot.

barcelona, seat, seat 600

600 BMS

Egy régi-új SEAT

időpont:2017. május 04. 16:30

szerző:Autoblog

címkék:

Közeledik a Barcelonai Nemzetközi Autószalon, no meg az első spanyol népautó, a SEAT 600 60. születésnapja, így elkészítették a kisautó modern interpretációját.

barcelona, légszennyezés, spanyolország, tisztalevegő-törvény

Súlyos döntés

Kitiltják a 22 évnél idősebb autókat Barcelonából

időpont:2017. április 08. 12:30

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

A levegő szennyezésének csökkentése céljából hamarosan száműzik az 1997. januárja előtt gyártott személygépkocsikat a spanyol nagyvárosból a hétköznapokon. Ez a súlyos döntés a teljes autóállomány 7%-át érinti és 2019. januártól lép hatályba.

barcelona, hyundai, i40

ÉRKEZIK

Ősszel jön a Hyundai i40 szedán

időpont:2011. május 13. 20:53

szerző:Autoblog

címkék:

A Hyundai tegnap, a Barcelonai Autókiállításon leplezte le a középkategóriás i40 szedánt, amely a márciusban bemutatott kombit követi. A megnyerő külsejű négyajtós az év végén érkezik, és négyfajta erőforrással lesz választható, 115-177 lovas teljesítménnyel.

alonso, barcelona, forma-1, spanyol nagydíj, vettel, webber

KÉT RED BULL

Webber rajt-cél győzelmet aratott a Spanyol Nagydíjon

időpont:2010. május 18. 16:34

szerző:Autoblog

címkék:

Mark Webber fölényes győzelmet aratott a vasárnapi Spanyol Nagydíjon. A második helyet Fernando Alonso szerezte meg. Hamilton az utolsó előtti körben a második helyről esett ki, így Vettel felállhatott a dobogó harmadik fokára.

barcelona, forma-1

ESŐ

Webber zárt az élen Barcelonában

időpont:2008. április 18. 09:31

szerző:Autoblog

címkék:

Meghallgatásra találtak a barcelonai imák. A spanyol városban súlyos vízhiány alakult ki amiatt, hogy másfél éve nem esett komolyabb eső, autót mosni, medencét tölteni csak 3000 eurós büntetés terhe mellett lehet. A Forma-1-es csapatok apró bosszúságára éppen csütörtökön nyíltak meg az égi csatornák a város felett, fél órával a gyakorlás kezdete után kezdődött a zápor, a pálya egészen estig nem is száradt fel teljesen. A csapatok viszonylag keveset köröztek, hiszen esős körülmények között nagyságrendekkel kevesebb információhoz tudnak hozzájutni, mint szárazon. Az eredmények ezért semmitmondók, a napi győztes Mark Webber is csak azért zárt az élen, mert még az eső kezdete előtt ment egy gyors kört a Circuit de Catalunyán. A további sorrend Heikki Kovalainen, Kimi Raikkönen, Robert Kubica volt.

barcelona, forma-1

TESZT

Alonso diktált Barcelonában

időpont:2008. április 17. 10:31

szerző:Autoblog

címkék:

Szerdán folytatódott a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztelése, a nap a spanyol szurkolók legnagyobb örömére hazai sikerrel ért véget. Felipe Massa és Rubens Barrichello után Fernando Alonso futotta a legjobb időt, a brazilokhoz hasonlóan természetesen slick gumikkal. Az erősödőfélben lévő, új motorháztetős Renault-val Alonso alig maradt el Massa hétfői eredményétől, ennek ellenére a kétszeres világbajnok úgy nyilatkozott, hogy van még mit javulni. Az örök elégedetlen. A második helyen Michael Schumacher zárt több mint nyolc tizedes hátránnyal, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Adrian Sutil állhatott fel. A német eredménye alapján úgy tűnik, remekül működik a Force India új aerodinamikai csomagja, meglátjuk, versenyen ez mire lesz elég. A Toro Rosso új autója, az STR3 szerencsétlenül debütált, Sebastien Bourdais csúnyán összetörte a gépet, emiatt elképzelhető, hogy a csapat elhalasztja a május közepén esedékes Török Nagydíjra tervezett versenydebütálást.

barcelona, forma-1

BARCELONA

Barrichello Dumbo-szárnyakkal villantott

időpont:2008. április 16. 08:31

szerző:Autoblog

címkék:

Hamarosan kezdődik a 2008-as Forma-1-es idény európai szakasza, melyre a csapatok rendszerint új fejlesztésekkel állnak elő. Az alkatrészeket az e heti, barcelonai tesztelésen már javában nyúzzák is a pilóták: hétfőn a Ferrari egészen különleges, alagútszerű első szárnya keltett feltűnést, kedden pedig a Honda mutatott valami újat. Az első napon Felipe Massa volt a leggyorsabb, kedden viszont Rubens Barrichello repesztette a legjobb időt Hondájával. A brazil pilóta természetesen a 2009-es slick gumikon brillírozott, autójának elején pedig egy speciális kiegészítő szárnypár tűnt fel. A Honda mérnökei a leghíresebb rajzolt elefánttal való (vélt) hasonlóságok miatt Dumbo-szárnynak nevezte el az újdonságot. A második helyet az új aerodinamikai csomaggal felszerelt Force Indiával Giancarlo Fisichella szerezte meg, Massának a harmadik hely jutott.

barcelona, forma-1

SZOROS CSATA

F1: Nakadzsima mindenkit lepipált Barcelonában

időpont:2008. február 22. 09:31

szerző:Autoblog

címkék:

Rendkívül szoros végeredménnyel zárult a barcelonai kollektív Forma-1-es teszt csütörtöki napja. A legjobb időt - némi meglepetésre - a williamses Nakadzsima Kazuki érte el a végre barátságosabbá vált időjárási körülmények között, de még az ötödik Nico Rosbergnek is egy tizeden belüli (95 ezred) volt a hátránya. A McLarenek a rossz idő miatt szerdán úgy döntöttek, hogy nem köröznek, így csütörtökön nyílt alkalom közvetlen összehasonlításra a wokingiak és a Ferrari között. A csatát ezúttal az ezüst nyilak nyerték, 32 ezredes hátránnyal Heikki Kovalainen lett a második, 55 ezredes lemaradással Pedro de la Rosa a harmadik, míg Felipe Massának a maga 60 ezredes hátrányával a negyedik hely jutott. Fernando Alonso a kilencedik helyen zárt a piros zászlóval kilencszer megszakított napon, Kovalainen és Mark Webber miatt kétszer is meg kellett szakítani a gyakorlást, de ugyanígy Massa és Alonso miatt is szükség volt hasonló lépésre.

barcelona, forma-1, piquet

PIRUETTEK

A kis Piquet-nek nem megy esőben

időpont:2008. február 20. 14:31

szerző:Autoblog

címkék:

Kedden újabb tesztsorozat kezdődött Barcelonában, az első napon az időjárás nem volt túl kegyes a résztvevőkhöz. Egész nap esős időben köröztek a pilóták, a hőmérséklet kilenc fok körül alakult, sokan nem is találták a ritmust. A napot többször is meg kellett szakítani, ráadásul főleg balesetek miatt: David Coulthard és az ifjabbik Piquet is kétszer volt ludas. A skót mondjuk egyszer motorhiba miatt akasztotta meg az edzést, rossz helyen maradt állva az autója, Piquet viszont látványosan szenvedett a Renault-val. Mindkétszer saját hibából csúszott ki, nem is tett meg nyolc teljes körnél többet egész nap. A legjobb idővel egyébként a williamses Nico Rosberg zárt, mögötte csapattársa, Nakadzsima Kazuki következett. A harmadik leggyorsabb Mark Webber volt, a másik Renault-ban ülő Fernando Alonso kényelmes tempóban megelégedett a negyedik hellyel.

barcelona, forma-1, hamilton

RASSZIZMUS

Hamilton: Pedig a spanyolok mindig szívélyesek voltak

időpont:2008. február 05. 14:31

szerző:Autoblog

címkék:

A barcelonai Circuit de Catalunya vezetősége még hétfőn reagált a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) fenyegetésére, melynek értelmében egy újabb, a múlt hétvigihez hasonló rasszista botrány komoly következményekkel járhat. A spanyolok állásfoglalást tettek közzé, melyben kijelentették, támogatják az FIA rasszizmus elterjedése elleni tevékenységét és saját eszközeikkel is megakadályozzák egy újabb hasonló ügy kipattanását. A történtekről megkérdezték a "célpontot", azaz Lewis Hamiltont is, a McLaren brit pilótája meglepődött a történteken. "Pedig Spanyolországban mindig nagyon kedvesek voltak hozzám" - elmélkedett Hamilton. "Nem volt kellemes ilyen bekiabálásokat hallgatni, még akkor sem, ha el tudom képzelni, mi vitte rá őket erre. Addig nem jössz rá, milyen fontosak egyesek számára bizonyos dolgok, míg valami ilyesmi nem történik." Hamilton arra utalt, hogy a spanyol szurkolók körében finoman szólva sem lett kedvenc a Fernando Alonsóval folytatott párviadala miatt, le is szögezte: "Soha nem ártottam szándékosan Fernandónak. De a harc kemény volt, a rólam kialakult kép pedig ennek következtében jelentősen sérült Spanyolországban."

barcelona, fia, forma-1, mclaren

KÖVETKEZMÉNYEK

Az FIA kiakadt a barcelonai botrányon

időpont:2008. február 04. 13:31

szerző:Autoblog

címkék:

Nagyon csúnyán viselkedtek a barcelonai teszten a fanatikus Alonso-rajongók, nem elég, hogy megdobálták a McLaren autóit, rasszista bekiabálásokkal bombázták Lewis Hamiltont is. A Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) megdöbbentette a spanyolokból áradó gyűlölet és szankciókat helyezett kilátásba. "Az FIA egyszerre meglepett és csalódott a Lewis Hamiltont ért szidalmak miatt" - nyilatkozta az FIA egyik szóvivője az Autosportnak. "A szurkolók által tanúsított magatartás alapjaiban sérti az FIA statútumában rögzített normákat, újbóli előfordulás esetén komoly következmények lehetnek." Elméletileg ez a Spanyol Nagydíj törlését is jelentheti, gyakorlatilag azonban nem valószínű, hogy az FIA ilyen komoly lépésre szánná el magát. A nyilatkozat mindenesetre jelzésértékű, a spanyoloknak jó lesz vigyázniuk, különösen, hogy február 19-21. és 25-27. is többcsapatos teszt lesz Barcelonában.