/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hatvan éves klasszikust támasztott fel a SEAT

2017. május 25. 17:15   |   Autoblog
címkék:  

A SEAT a Barcelonai Autókiállításon mutatta be a ’70-es évek legnépszerűbb SEAT-ja, a 600-as felújított változatát. A kis SEAT ugyanis idén ünnepli 60. születésnapját, és ez alkalommal a gyári szakemberek a SEAT 600 Convertible, a nyitható tetejű 600-as modernizált változatát állították ki. Mintegy 30 szakember többnyire kézi munkával végezte a nem mindennapi feladatot.

Íme a restaurálás legérdekesebb részletei:

1500 munkaórát töltöttek a kis SEAT alkatrészeire történő bontásával, és a legnagyobb feladatot a több mint 1000 azóta megváltozott alkatrész cseréje jelentette. Az 1965-ben gyártott SEAT 600 Convertible egy magánszemély tulajdonában volt, de 25 évig nem használták, így hihetetlen elektronikai és mechanikai munka kellett újjászületéséhez. Végül az eredmény jobb lett mint az eredeti.

15 liter kékes-szürke festéket használtak fel trendi, a régi 600-asokat idéző fényezéséhez. A kézzel hátrahúzható csúszó tető egyedi alkatrészt jelent, és kézi munkával újították fel, míg a kormány és a kürt megmaradt eredeti változatában.

Az 1957-től gyártott SEAT 600-as társadalmi jelenséggé vált a spanyoloknál, ezzel indult el lényegében az autózás, mert sok középosztályhoz tartozó családnak először vált elérhetővé a 70 000 pezeta árral piacra került autó.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/