/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
forma-1, pastor maldonado, spanyol nagydíj, williams

SPANYOL GP

Maldonado nyerte a Spanyol Nagydíjat

időpont:2012. május 13. 16:07

szerző:Autoblog

címkék:

Pastor Maldonado megszerezte élete első futamgyőzelmét a Forma-1-ben, miután fantasztikus vezetést bemutatva megnyerte a Spanyol Nagydíjat. Ezzel megtörte a jeget és 2004 után győzelmet szerzett a Williamsnek.

forma-1, lewis hamilton, mclaren, spanyol nagydíj

SPANYOL GP

Hamilton nyert, de kizárták a spanyol időmérőn

időpont:2012. május 13. 11:08

szerző:Autoblog

címkék:

A McLaren versenyzője, Lewis Hamilton szerezte meg az első rajtkockát a Spanyol Nagydíj rendkívül izgalmas időmérő edzésén, de később kizárták. Az első helyről így a williamses Pastor Maldonado rajtolhat majd, a másodikról Fernando Alonso.

spanyol nagydíj, vettel, webber

SPANYOLORSZÁG

Red Bull kellett a Red Bull legyőzéséhez

időpont:2011. május 21. 15:26

szerző:Autoblog

címkék:

Mark Webber idei első rajtelsőségét ünnepelhetett, miután az élen végzett a Spanyol Nagydíj szombati időmérő edzésén. A Red Bull ausztrál versenyzője az utolsó etapban felülmúlta csapattársát, Sebastian Vettelt - aki az eddigi összes idei időmérőt megnyerte.

alonso, barcelona, forma-1, spanyol nagydíj, vettel, webber

KÉT RED BULL

Webber rajt-cél győzelmet aratott a Spanyol Nagydíjon

időpont:2010. május 18. 16:34

szerző:Autoblog

címkék:

Mark Webber fölényes győzelmet aratott a vasárnapi Spanyol Nagydíjon. A második helyet Fernando Alonso szerezte meg. Hamilton az utolsó előtti körben a második helyről esett ki, így Vettel felállhatott a dobogó harmadik fokára.

forma-1, kovalainen, spanyol nagydíj

MINDEN RENDBEN

Kovalainen eszméletlen volt bukása után

időpont:2008. április 28. 08:31

szerző:Autoblog

címkék:

A vasárnapi Spanyol Nagydíj legszörnyűbb pillanatát Heikki Kovalainen produkálta, a finn pilóta egy defekt miatt 200 kilométer körüli sebességgel csapódott a barcelonai ring 9-es kanyarját szegélyező gumifalba. Az eset azért volt különösen nyugtalanító, mert a hatalmas tempó miatt a McLaren teljesen belefúródott a falba, a pilótafülkét egyáltalán nem lehetett látni. Utóbb kiderült, az ütközéstől Kovalainen elvesztette az eszméletét, csak a hordágyon tért magához, ekkor mutatta fel hüvelykujját a szurkolókat megnyugtatandó. Folytatás a címre kattintva!

forma-1, spanyol nagydíj

BARCELONA

A Ferrari duplázott, Kovalainen óriásit bukott

időpont:2008. április 27. 15:50

szerző:Autoblog

címkék:

Izgalmasan kezdődött a Spanyol Nagydíj, a második kockát megkaparintó Fernando Alonso ugyanis kis híján már a felvezető körben összetörte autóját. A spanyol a célegyenesre fordulva vitte túlzásba a gumimelegítést, nem sok híja volt, hogy lekoccolja a falat. A rajtot kiválóan kapták el a Ferrarik, Felipe Massa ráragadt Kimi Raikkönen autójára, közös erővel végtelenül simán hagyták faképnél Alonsót. Az első kanyart nem úszta meg a mezőny baleset nélkül, Adrian Sutil és Sebastian Vettel ütköztek, be is kellett küldeni a biztonsági autót. Folytatás, eredmények, a vb állása a címre kattintva!

forma-1, spanyol nagydíj

SPANYOL ÖRÖM

Raikkönen Alonso előtt nyerte a spanyol időmérőt

időpont:2008. április 26. 15:12

szerző:Autoblog

címkék:

Fernando Alonso nagyon akart bizonyítani a barcelonai publikum előtt, az akarásnak meg is lett az eredménye: a kétszeres világbajnok a második rajtkockát szerezte meg, ha nincs Kimi Raikkönen, az első helyről vághatott volna neki a vasárnapi futamnak. A Ferrari finn pilótája érkezett utolsónak a menők közül, és kicsit el is rontotta Alonso örömét, aki gyors körét befejezve már a levegőt öklözte. Alonso eredményéhez nem árt hozzáfűzni, hogy autójában valószínűleg nincs túl sok benzin, ezt mutatja csapattársa, Nelsinho Piquet tizedik helyezése is. A Renault-nak csak így volt esélye villantani, megpróbálták, majdnem maximálisan be is jött. A harmadik helyről Felipe Massa rajtolhat, a brazil utolsó gyors körében elrontotta a célegyenesre vezető sikánt, a negyedik hely Robert Kubicáé lett. Lewis Hamilton csak az ötödik helyet szerezte meg a McLarennel, az angol nem is tűnt túlságosan boldognak autójából kifele kászálódva.

forma-1, spanyol nagydíj

SPANYOL NAGYDÍJ

A Ferrarié a langyos második szabadedzés is

időpont:2008. április 25. 17:53

szerző:Autoblog

címkék:

Az elsőhöz hasonlóan a Spanyol Nagydíj második szabadedzése sem alakult túl izgalmasan, dehát ez van akkor, ha a csapatok a versenyhétvége előtt egy egész hetet tesztelhetnek a pályán. A Ferrari nem adta ki kezéből az első helyet, ismét Kimi Raikkönen volt a leggyorsabb, a finn azonban teljesen más beállításokat próbálgatott, mint délelőtt: az 1:20.649 után 1:21.935 is elég volt a második gyakorláson az első helyhez. Az időeredmények úgy általában mindenkinél romlottak, így némi meglepetésre mindkét Renault felfért a képzeletbeli dobogóra. Eredmények a címre kattintva!

forma-1, spanyol nagydíj

SPANYOL NAGYDÍJ

Raikkönen nyerte a dögunalmas első szabadedzést

időpont:2008. április 25. 11:41

szerző:Autoblog

címkék:

Mivel a csapatok múlt héten éppen Barcelonában teszteltek, a várakozásoknak megfelelően nagyon nehezen indult el a háromhetes szünet utáni első versenyhétvége. A délelőtti szabadedzésen közel fél óráig egyetlen mért kört sem tettek meg a pilóták, ami alapjaiban kérdőjelezte meg a gyakorlás értelmét. Túl sok izgalom a megmaradt egy órában sem volt, a Ferrarik egyelőre mindenkinél gyorsabbnak tűntek, nyert Kimi Raikkönen Felipe Massa előtt. A brazil ugyan kétszer is megpördült, de komolyabb következményei egyik esetnek sem lettek. Eredmények a címre kattintva!