/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Webber rajt-cél győzelmet aratott a Spanyol Nagydíjon

2010. május 18. 16:34   |   Autoblog
címkék:  

Mark Webber fölényes győzelmet aratott a vasárnapi Spanyol Nagydíjon. A második helyet Fernando Alonso szerezte meg, aki először Vettel problémája, majd pedig Hamilton utolsó előtti körben történt balesete után került előrébb. Michael Schumacher idei legjobb eredményét érte el, Vettel mögött a negyedik helyre hozta be az új Mercedest. Schumit Jenson Button és Felipe Massa követte az ötödik és a hatodik helyen.

A pole pozícióból induló Webber remekül kapta el a rajtot, és ugyan mind Vettel, mind Hamilton szélárnyékba kerülve keményen támadta, megtartotta vezető pozícióját. A rajt legnagyobb vesztesei Robert Kubica és Nico Rosberg voltak, akik több pozíciót is veszítettek. A Renault lengyel versenyzője azért csúszott hátra a tízedik pozícióba, mert összeért Pedro de la Rosával a célegyenes utáni kanyarkombinációban, amit a Sauber jobb hátsó gumija bánt, így a spanyolnak már az első körben vissza kellett térnie a boxba.

Az első kiesőkre sem kellett sokat várni, Heikki Kovalainen fel sem sorakozott a rajtrácsra a Lotusszal, és végül a boxutcából sem tudott nekivágni a futamnak, így feladta a küzdelmet. Bruno Senna sem jutott sokáig, már az első körben kicsúszott és a gumifalba csapódott a Hispaniával.

A tízedik körben Webber már három másodperccel vezetett csapattársa előtt, aki nem tudta leszakítani magáról Hamiltont, aminek az lett a vége, hogy az első kiállás után a brit versenyző elment ellenfele mellett. Schumacher is nyert egy pozíciót a kiállás alkalmával, elment Button mellett, így feljött az ötödik helyre.

Webber magabiztosan vezetett az élen, 15 körrel a vége előtt 15 másodperccel vezetett az őt követő Hamilton előtt, aki mögött két másodperces hátrányban Vettel autózott. A Red Bull német versenyzőjének azonban nem ez volt a legnagyobb baja, ugyanis tíz körrel a vége előtt valami történt autójával. Vettel az egyik kanyart szélesen vette és kicsúszott a kavicságyba, ami után azonnal visszatért a boxba új, lágyabb keverékű abroncsokért. Ennek következtében visszacsúszott Alonso mögé a negyedik helyre. Az ifjú német ezt követően szemmel láthatóan szenvedett, a féktávokat nagyon óvatosan vette, és csapata is figyelmeztette, hogy vigyázzon a fékekre.

A McLaren brit világbajnoka, Lewis Hamilton magabiztosan tartotta második helyét, ám két körrel a vége előtt bal első defektet kapott, kicsúszott a pályáról, és nekicsapta autóját a gumifalnak. Így a Red Bull másik versenyzője is felállhatott végül a dobogóra.

Alonso a második helyen végzett, hazai közönsége legnagyobb örömére. Schumacher eddigi legjobb eredményét érte el az idei évben, a negyedik helyre hozta be az új Mercedest, akit Button és Massa követett az első hatban. Adrian Sutil a hetedik helyre hozta be a Force Indiát, Kubica elé, míg az első tíz sorát Rubens Barrichello és Jaime Alguersuari zárta.

Forrás: F1világ

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/