/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy régi-új SEAT

2017. május 04. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Közeledik a Barcelonai Nemzetközi Autószalon, no meg az első spanyol népautó, a SEAT 600 60. születésnapja, így legfrissebb SEAT-ként a kisautó modern interpretációját üdvözölhetjük hamarosan.

6004

Az Ateca FR, az Ibiza és a Leon Cupra  mellett a SEAT standon egy tanulmányautó is megjelenik, amellyel  a SEAT 600 BMS előtt tiszteleg. Ez jó alkalom arra, hogy megemlékezzenek a SEAT 600-as 60. évfordulójáról.  A múlt előtti főhajtásként legyártott  600 BMS a felejthetetlen, lenyitható tetejű  SEAT 600D változatot idézi fel.

A SEAT 50-es évek óta gyártott autói közül a legnagyobb sláger a SEAT 600-as volt. Az 1957 és 1973 között piacon lévő kis „hatszázassal” egy kedves, jól használható, színes egyéniségű, és nem utolsó sorban igen kedvező árú népautó született. Végül a SEAT 600-as az olasz változatnál is népszerűbb lett, megközelítőleg 800 000 darab talált gazdára a hetvenes évek elejéig, és még a spanyolok által továbbfejlesztett, magasabb karosszériával épített SEAT 800-asból is piacra került 13 000. Az eredeti kis SEAT 633 köbcentis, 21,5 lóerős motorral készült, és egyik jellegzetessége az elölről kifelé nyíló ajtó volt, amit a köznyelv öngyilkos ajtónak hívott a hátulról érkező járművek takarása miatt.

Az első nemzedékhez tartozó ősökhöz hasonlóan, a 600 BMS-t is hátrafelé nyíló első ajtókkal építették, és megtartották a levehető vászontetőt is. A vonzó stílusú kis SEAT-ot világosszürke metál színű karosszériával, narancsszínű matricákkal és sokkal grafikusabb 600-as logóval alkották meg. A modell megőrizte eredeti keréktárcsáit és fékjeit. A 600 BMS belső tere exkluzív bőrborítást kapott narancsszínű varrással és ugyancsak  bőrből készült oldal elemekkel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/