/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kitiltják a 22 évnél idősebb autókat Barcelonából

2017. április 08. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A levegő szennyezésének csökkentése céljából hamarosan száműzik az 1997. januárja előtt gyártott személygépkocsikat a spanyol nagyvárosból a hétköznapokon. Ez a súlyos döntés a teljes autóállomány 7%-át érinti és 2019. januártól lép hatályba.

A következő 15 évben mintegy 30%-kal csökkentené légszennyezettségét Barcelona, melynek első lépcsőfoka az lesz, hogy kitiltják az 1997. január előtt gyártott személygépcsokikat, valamint az 1994. október előtt készített haszongépjárműveket a város és 39 közeli község területéről hétköznapokon.

A törvényt, amely 2019. januárjában lép hatályba, a városvezetés már alá is írta, ezzel a spanyol gépjárműállomány 128 ezer példánya (106 ezer autó és 22 ezer furgon) fog kiszorulni a hétköznapokon a város és az elővárosok utcáiról.

Így remélhetőleg csökkenni fog az éves szinten a szennyezett levegő miatt 3500-ra tehető korai elhalálozások száma. Alternatívaként a városvezetés azt találta ki, hogy ingyen használhatják a tömegközlekedést az ilyen járművek tulajdonosai a forgalmi engedély felmutatásával.

Ám nem Barcelona az egyetlen, aki ilyen súlyos döntést tervez bevezetni: 2025-től Madrid, Páris, Athén, valamint Mexikóváros például a dízelüzemű gépjárműveket szeretné kitiltani, így tisztítva a sokszor már láthatóan is szennyezett nagyvárosi levegőt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/