/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
autóbusz, csuklós busz, ikarus, közlekedési múzeum

a legek busza

A Közlekedési Múzeumnál a legszebb magyar csuklós autóbusz

időpont:2018. február 09. 18:00

szerző:Autoblog

címkék:

Híresen szép formatervezésű busz került a Közlekedési Múzeum tulajdonába: a legújabb szerzemény az Ikarus EAG E94G típusú csuklós autóbusz. A kiváló állapotú jármű saját lábán érkezett a Múzeum raktárába, ismét a Volánbusz Zrt.-vel közös együttműködés eredményeként.

ikarus, veterán

KIÁLLÍTÁS

Veterán Ikarusok a Közlekedési Múzeumban

időpont:2008. április 24. 09:31

szerző:Autoblog

címkék:

Veterán Ikarus buszokkal nyílt meg a Közlekedési Múzeum új, "Ikarus, a gördülő legenda" című kiállítása - jelenti a HavariaPress. A kiállítás aktualitását nemcsak az Ikarus buszok megszületésének 60. évfordulója jelenti, hanem az a szomorú tény is, hogy idén megszűnik hazánkban az Ikarus buszok gyártása. A kiállítás a hazai buszgyártásnak, és ezen belül az Ikarus buszoknak állít emléket. A bemutatott tárgyak nagy része olyan magángyűjtők féltett kincsei, akik az Ikarus elkötelezett híveként évek óta gyűjtik és mentik az emlékeket. A kiállításon látható lesz több veterán Ikarus busz, így a legendás IK55-ös "Faros", a jól ismert IK260-as pesti kék, egy IK311-es piros, valamint egy IK311-es honvédségi hathengeres busz is. A kiállítás 2008. április 22. és június 1. között látható a Közlekedési Múzeumban.

ikarus

Ikarusok a Fővárosi Autóbuszüzemnél

időpont:2007. június 12. 13:20

szerző:Autoblog

címkék:

ikarus

MŰSZERTECHNIKÁÉ LETT AZ IKARUS

Felszámolják az Ikarus-t

időpont:2006. július 21. 11:48

szerző:Autoblog

címkék:

Még ebben az esztendőben felszámolják a gyártási tevékenységet nem folytató Ikarus Holdingot. A gazdasági társaság felszámolása nem befolyásolja az Ikarusbus Járműjavító Rt. működését.

ikarus

BETELJESÜLT VÁGY

Ikarus 30

időpont:2006. május 17. 11:43

szerző:Autoblog

címkék:

Hivatalosan ez volt az első autóbusz, amit Ikarusnak hívtak. A típus az ötvenes évek legelején állt forgalomba, a hatvanas évek közepéig rótta az utakat, majd eltűnt a köztudatból.

ikarus

A MAGYAR IPAR GYÖNGYSZEME

Ikarus 55

időpont:2006. február 10. 10:49

szerző:Autoblog

címkék:

Viharos körülmények előzték meg a farmotoros Ikarus létrejöttét, de a termelés beindítása után csakhamar a gyár jelképe lett a különleges autóbusz.

ikarus

UNIVERZÁLIS DARAB

Ikarus 60

időpont:2006. február 03. 11:18

szerző:Autoblog

címkék:

Az ötvenes években többek között Ikarus autóbuszokat, Csepel tehergépkocsikat, valamint Dutra dömpereket ontottak a gyárak, bel- és külföldre egyaránt.

ikarus

MADE IN HUNGARY

Ikarus 31

időpont:2006. január 24. 13:19

szerző:Autoblog

címkék:

Autóbuszt felújítani nem gyerekjáték, azonban ha a szakértelem a jármű iránt érzett szeretettel párosul, akkor garantált a gyönyörű végeredmény.