/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
a nap képe, mercedes, rekord, slr, stirling moss

SLR Stirling Moss

A nap képe: Egy Mercedes, amely drágább a Bugatti Chironnál

időpont:2016. november 04. 07:00

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Mi az, amiből mindössze 75 darabot gyártottak 2009-ben és mára többet ér mint a szupersportkocsik királyának egy új példánya? A Mercedes SLR Stirling Moss kiadású nyitott utcai versenyautója, amelynek egy hibátlan változatát 800 millió forintért kínálják.

gyorshajtás, mercedes, roadster, slr, slr mclaren, videó

Élményautózás

Ilyen érzés a Mercedes SLR McLaren volánja mögött lenni – videó

időpont:2015. december 19. 16:30

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Az autógyártás egy fontos darabjának számít a Mercedes és a McLaren házasságából született SLR, aminek Roadster változatát hajtották meg közúton, hogy egy pillanatra el tudjuk képzelni, milyen lehet 626 vadló hajcsárjának lenni.

a nap képe, mclaren, mercedes, slr

ÜGYES REPLIKA

A nap képe: brutál SLR McLaren replika Oroszországból

időpont:2011. augusztus 16. 14:55

szerző:Autoblog

címkék:

A legegyedibb „szuper-sportkocsik" biztosan Oroszországban születnek. Ezt a Mercedes-Benz SLR McLaren replikát is sufniban hegesztették, de a végeredmény igen meggyőző. Valószínűleg Lada mechanika van alatta, de nézzünk csak rá! Nagyon durva.

300, mclaren, mercedes, mille miglia, slr, stirling moss

SLR STIRLING MOSS

Az utolsó McLaren – 750 ezer euróért

időpont:2008. december 19. 13:45

szerző:Autoblog

címkék:

A Mercedes-Benz és a McLaren egy különleges modellel koronázza meg a sikeres SLR sorozatot. A Stirling Moss-ról elnevezett utolsó kiadásnak sem teteje, sem szélvédője nincsen, igazi speedster, mely a sebesség példátlan élményével ajándékozza meg utasait. A legendás, 1955-ös 300 SLR-re hajazó Stirling Moss a feltöltött V8-as 650 lóerős változatát kapja meg, melynek segítségével 3,5 másodperc alatt gyorsul fel százra és 350 km/órával képes hasítani a levegőt. Az SLR sorozat ékkövéből mindössze 75 példányt készítenek. A 750 ezer eurós vételár ellenére sejtjük, hogy egy sem marad a gyár nyakán.

mercedes, slr

MÉREGDRÁGA

Limitált versenyverzió a Mercedes SLR-ből

időpont:2007. október 17. 12:31

szerző:Autoblog

címkék:

A sportkocsikat gyártó angol Ray Mallock manufaktúrát kérte fel a Mercedes arra, hogy egyedi versenykülönkiadást készítsen az SLR-ből, melyet tehetős ügyfeleinek ajánl majd fel, hogy egy márkakupa keretében megküzdhessenek egymással. Hogy pontosan hány darabot készítenek majd az autóból, egyelőre nem derült ki, a tervek nagyjából húsz példányról szólnak. Az sem derült ki, hogy a márkakupa hány versenyből áll majd, és az is rejtély még, hogy önállóan, vagy valamilyen más sorozat keretében rendezik meg. Biztos viszont, hogy az autókért egyenként több mint egymillió eurót kérnek majd, de ebben benne van a versenyek megrendezésének, a sofőrök kiképzésének és az étkeztetésnek a költsége is. Az SLR 722 GT-t már tesztelték a Nürburgringen, a McLaren-tesztpilóta Chris Goodwin azonban váltó- és fékproblémák miatt nem tudott jobb időt elérni, mint amire a széria SLR-ek képesek. Az alapváltozathoz képest 250 kilóval könnyebb versenygép második tesztjét október 20-24-ig tartják Le Castellet-ben.

gordon murray, mclaren, mercedes, sl, slr

Alumínium szuperautót fejleszt a Mercedes

időpont:2007. július 20. 12:37

szerző:Autoblog

címkék: