/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
lorinser, mercedes, mercedes-benz, sl

lorinser stílus

A nap képe: modern lábbelik a klasszikus Mercedes SL-hez

időpont:2020. szeptember 14. 17:50

szerző:DG

címkék:

A Mercedes-Benz R107 SL a csillagos márka második leghosszabb ideig gyártott modellje volt a G-osztály után. Ma a leggyakoribb közutakon látható klasszikus autó Németországban, ezért a Lorinser megalkotott hozzá egy retró kinézetű könnyűfém felnit.

aukció, mercedes-amg, mercedes-benz, pagani, sl, sl 73, sl 73 amg, zonda

sl 73 amg

A nap képe: a Mercedes roadsterek királya

időpont:2019. szeptember 16. 12:05

szerző:DG

címkék:

A Mercedes-Benz SL 73 AMG kétségtelenül a legklasszabb modell az R129-es sorozatból és nagyon ritka is, hiszen összesen csak 85 darab készült belőle. Érdekessége, hogy motorja megegyezik a Pagani Zonda S 7,3 modelljével.

a nap képe, california, ferrari, mercedes-benz, replika, sl, sl500

Tökéletes replika

A nap képe: Belül Mercedes, kívül Ferrari

időpont:2015. március 22. 07:00

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

A DNA West Coast csapatának sikerült elkészítenie a tökéletes Ferrari California klónt egy Mercedes-Benz SL500-ból kiindulva. Az autó belseje azonban hű maradt gyökereihez, ugyanis ezt nem próbálták meg átszabni.

mercedes, mercedes sl, sl, sl 63 amg

A HATODIK

Jön az új Mercedes SL 63 AMG

időpont:2012. február 22. 19:50

szerző:DG

címkék:

A Mercedes SL 63 AMG új nemzedéke alumíniumból készült, 30 százalékkal kisebb a fogyasztása és az emissziója, tehát az eddigi legjobb stuttgarti roadster. 537 lóerős, de némi plusz pénzért 564 lovas kivitel is vásárolható belőle. Májusban érkezik.

mercedes, mercedes sl, sl

SPORTOS ÉS KÖNNYŰ

Minden kiderült az új SL Mercedesről

időpont:2011. december 16. 16:52

szerző:DG

címkék:

Már 60 éve íródik a Mercedes-Benz SL történelem, amely idő alatt a stílusos, újító megoldásokkal teli roadster igazi ikonná vált. A most bemutatott új modell pedig végre igazán hű a nevéhez: sportos és könnyű. Kompletten alumíniumból készült.

c25, carlsson, genf, sl

SUPER-GT

Egyedi szuper-Merci a Carlssontól

időpont:2010. január 29. 17:42

szerző:DG

címkék:

A Carlsson igen nagy durranással készül a Genfi Autószalonra. Saját fejlesztésű, C25 kódnevű szuper-sportkocsiját mutatja be a kiállításon, amelyből mindössze 25 darabot tervez legyártani. Egy országba csak egy autó kerülhet...

amg, carlsson, mercedes, sl

SL CK63 RS

Nyitott Merci lopakodó stílusban

időpont:2009. március 18. 11:47

szerző:DG

címkék:

A Mercedes-nemesítő Carlsson legfrissebb projektje egy SL 63 AMG roadster, melynek legfőbb ismertetőjegye egyedi, "lopakodó titánium grafit" festése. A merzigi székhelyű Carlsson egyebek mellett 600 lóerőre emelte az SL teljesítményét.

brabus, mercedes, sl

FÉLELMETES ERŐ

1320 Nm nyomaték a Brabus SL Roadsterben

időpont:2008. május 08. 10:31

szerző:stitch

címkék:

A Brabus hivatalos képeket és adatokat hozott nyilvánosságra az új Mercedes SL Roadsterből készített átiratáról. Nem lenne Brabus a Brabus, ha nem paprikázta volna fel a kabriót úgy emberesen, a szuperizmos változat az SL 600-ra épül. Motorházteteje alatt viszont nem Mercedes-, hanem Brabus-erőforrás lapul, méghozzá az eredetileg a Brabus Rocket számára kifejlesztett SV12 S biturbó motor. A 6,3 literes V12-es az SL-ben 730 lóerőt teljesít, csúcsnyomatéka egészen megdöbbentő: a tuningcég 1320 Nm-t sajtolt ki a hajtóműből, az elektronika azonban 1100 Nm-nél automatikusan korlátoz. Az erőátvitel egy alaposan megdolgozott ötsebességes automata váltón keresztül történik. A Brabus-féle karosszériacsomaggal is felszerelt SL négy másodperc alatt gyorsul százra, a kétszázat tíz másodperc után éri el, végsebessége elektronikusan korlátozott 350 km/óra. Galéria a címre kattintva!

airscarf, amg, mercedes, sl

MÉG TÖKÉLETESEBB

Új motorok a Mercedes SL roadsterben

időpont:2008. február 05. 18:43

szerző:DG

címkék:

A Mercedes prémium roadsterének megjelenése minden eddiginél vonzóbb és sportosabb, s az új, közvetlen kormányzás mellett friss fejlesztésű motorokat is találunk benne. Az SL 350 például egy új, pörgős 316 lóerős hajtóművet kapott, s most debütál az SL 280 alapváltozat, 231 lóerős hathengeres erőforrással. Továbbra is szerepel a kínálatban a V8-as SL 500 és a V12-es csúcsmodell, az SL63 AMG pedig immár 525 lovat tud. Az Airscarf fejtér-fűtést is továbbfejlesztették, ezért csípős időben is ki lehet hozni a kocsit a garázsból. Az SL új nemzedéke márciusban, a Genfi Szalonon ünnepli bemutatóját és áprilisban kerül a szalonokba.

mercedes, sl

GALÉRIA

Hivatalos képeken az új Mercedes SL

időpont:2008. január 23. 08:31

szerző:tygger

címkék:

A Genfi Autószalonon bemutatkozó új Mercedes SL-ről már mutattunk két képet, ezek nyilvánosságra kerülése azonban másokat is cselekvésre késztetett, így most már egy egész galérián tudunk csámcsogni. Ahogy már írtuk, a mostani SL-hez képest a képeken látható modell orra teljesen új, áttervezték a hátsó lökhárítót, kicserélték az oldalsó kopoltyúkat és az alufelniket. Bent a CLS mintájára új a háromküllős kormánykerék és a fehér hátterű műszerfal, valamint kicserélték az üléseket is. Az új székek az AIRSCARF nyakmelegítő rendszerrel olyanok, mintha E.T.-ről mintázták volna őket, furcsa, hogy hátulról még a ventillátorokat is látni. A műszaki részletek még mindig nem derültek ki, annyi látszik biztosnak, hogy az SL 55 AMG-t az SL 63 AMG váltja és hogy a CLS-hez hasonlóan új belépőmodell érkezik az SL 280 képében. Galéria a címre kattintva!

mercedes, sl

PREMIER GENFBEN

Kiszivárgott fotókon az új Mercedes SL

időpont:2008. január 22. 10:31

szerző:tygger

címkék:

A Mercedes eredetileg a Genfi Autószalonon akarta leleplezni az új SL-t, egy névtelen forrás azonban már most hivatalosnak tűnő felvételeket juttatott el a spanyol Motorpasion blognak. A mostani SL-hez képest a képeken látható modell hűtőrácsa teljesen új, áttervezték a hátsó lökhárítót, kicserélték az oldalsó kopoltyúkat és az alufelniket. A műszaki paraméterekről egyelőre nincs információ, kénytelenek leszünk megvárni a német gyár hivatalos közleményét.

mercedes, sl

FRISSÍTÉS

Hivatalos fotón az új Mercedes SL AMG

időpont:2008. január 02. 17:31

szerző:tygger

címkék:

A Mercedes furcsa mód az AMG-változattal indítja a felfrissített SL bemutatását, a stuttgarti gyár hivatalos képet töltött fel honlapjára a kabrió új izomváltozatáról. A ráncfelvarrás viszonylag jelentősnek ígérkezik, sok azonban egyelőre nem derült ki az autóról, a felvételen ugyanis csak hátulja látható. Ebből annyi világos, hogy hátulra új lökhárító és diffúzor került, további részletek csak a teljes sajtóanyag nyilvánosságra hozatalakor lesznek publikusak. Van újdonság technikailag is, az SL 55 AMG-t az SL 63 AMG váltja, melyben az 5,5 literes, kompresszoros V8-as helyett normál feltöltésű, 6,2 literes V8-as dolgozik 525 lóerővel és 630 Nm-es csúcsnyomatékkal. Utóbbi adat 90-nel kevesebb, mint a kifutó modellnél, tán ennek köszönhetően két tizeddel lassabban, 4,7 másodperc alatt gyorsul százra az új SL. Az SL 65 AMG esetében nincs változás, marad a 612 lóerős, hatliteres kompresszoros V8-as hajtómű, mely 4,2 másodperc alatt gyorsítja százra a kabriót.