/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
batmobile, brit nagydíj, silverstone, toyota, trulli

EGYÜTTMŰKÖDÉS

Batmobile Silverstone-ban

időpont:2008. július 02. 18:45

szerző:Autoblog

címkék:

Kissé furcsa lesz, hogy Silverstone-ban, a Brit Nagydíjon denevéremberes témájú Toyota versenyautókat látunk majd kőrözni, és a csapat kamionján, továbbá a pilóták, Jarno Trulli és Timo Glock overálján szintén megjelenik majd a Batmanes téma. Mindez a Panasonic Toyota Racing és a Warner Bros. Pictures együttműködésének köszönhető, akik Silverstone-ban promótálják majd a nyár nagy kasszasikerének ígérkező új Batman filmet, a Dark Knight-ot (Sötét lovag). Ez persze még nem minden, csütörtök este az egyik TF108-as versenyautó társaságában az új rész tankra emlékeztető Batmobile-ja megtesz egy kört a versenypályán. Aztán lehet fotózkodni a szintén az új filmben feltűnő kiszuperált motorral, a Bat-Poddal, illetve a Toyota pilótáival. A rajongók kiélhetik magukat, ugyanis a denevérember korábbi szolgálati járművei is feltűnnek a helyszínen. A Christopher Nolan rendezte Dark Knight című filmet nálunk augusztus 7-től vetítik a mozik.

forma-1, toyota, trulli

ELDŐLT

Trulli: A Ferrari már világbajnok!

időpont:2008. február 14. 11:31

szerző:Autoblog

címkék:

Múlt héten a Toyota közösen gyakorolt a Ferrarival Bahreinben, a japán istálló az eredmények láttán szomorkodhatott is rendesen. Jarno Trulli és Timo Glock durván két másodperccel volt lassabb Kimi Raikkönennél és Felipe Massánál, az olasz pilóta meg is állapította: a csapatnak idén se lesz esélye a dobogós helyek megszerzésére. A megbízhatóság rendben van, a sebesség viszont nem az igazi Trulli szerint, úgy véli, csak véletlenül kerülhetnek a Ferrarik vagy a McLarenek elé. Trullit amúgy személy szerint lenyűgözte az F2008-as, szerinte eldőlt a világbajnokság már most, egy hónappal a rajt előtt. "Bizonyos értelemben elkeserítő volt látni a Ferrarikat a pályán" - foglalta össze érzéseit Trulli az olasz Autosprint magazinnak. "Ott tudnak fékezni, ahol akarnak, de ráadául olyan hamar a gázra taposhatnak, amikor akarnak." Szakértők szerint ha a közeljövőben nem változnak az erőviszonyok, az első néhány versenyen biztosan Ferrari-dominancia várható, Trulli azonban ennél is tovább ment. "Már körönként fél másodperccel gyorsabbak a McLarennél. Jó éjszakát! A világbajnokság már lefutott, mielőtt egyáltalán elkezdődött volna."

fia, forma-1, mosley, trulli

NYUGI VAN

Mosley: Nem tudnak csalni az F1-es csapatok

időpont:2008. január 29. 10:31

szerző:Autoblog

címkék:

Jarno Trulli meglepő bejelentéssel állt elő még a jerezi teszten: az egységes elektronikát (ECU) elvileg azért vezetik be az idei szezontól a Forma-1-ben, hogy a csapatokat az eddigieknél szigorúbb korlátok közé szorítsák, a kipörgésgátló és egyéb technikai kütyük betiltása pedig a pilóták dolgát hivatott nehezebbé tenni. Az ECU-ban természetesen startautomatika sem kapott helyet, Trulli mégis megpendítette, hogy egyes csapatok megtalálhatják a módját titkos visszahozatalának. "Nem fogok neveket mondani, de azt hiszem, egyes csapatok már megtalálták a startprocedúra automatizálásának és a kigyorsításkor fellépő kipörgés minimalizálásának a módját" - nyilatkozta Trulli Jerezben. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Max Mosley nem esett kétségbe Trulli szavai hallatán, szerinte "lehetetlen az ECU kijátszása". "Nehezen tudnának átverni minket" - kezdte Mosley. "Először az ECU-t kellene megkerülniük plusz ki kellene iktatniuk valahogy a rendszer részét képező 'kémmodult' is, mely minden, az autóban történt eseményről tájékoztat minket. Ez a hivatalos rendezvényekre vonatkozik, nem szabad elfelejteni ugyanis, hogy a teszteken mindenki azt csinál, amit akar, nehezen tudom azonban elképzelni, hogy a Trulli által említett lehetőség versenyen is összejönne."

forma-1, mclaren, toyota, trulli

ÍTÉLET

Trulli: Ki kellett volna zárni Alonsót és Hamiltont

időpont:2007. szeptember 26. 10:31

szerző:Autoblog

címkék:

A Nemzetközi Automobil Szövetség kemény ítéletet hozott a McLaren kontra Ferrari kémügyben, a wokingi istállót százmillió dollárra büntette és kizárta a 2007-es konstruktőri világbajnokságból, így azt Belgiumban megnyerte a Ferrari. A pilótákat az FIA nem büntette, ami alkura engedett következtetni, ők segítették a vizsgálatot, cserébe békén hagyták őket. Ezt később el is ismerték az illetékesek. Jarno Trulli szerint Fernando Alonso és Lewis Hamilton szerencsésnek vallhatják magukat, hogy ilyen jól jöttek ki ebből a szomorú históriából, a toyotás szerint a pilótákat is meg kellett volna büntetni. "Nehéz ítéletet hozni egy kémügyben" - mondta Trulli. "Sose tudhatod az igazságot, ha csak nem vagy csapattag. De ha kizársz egy csapatot, valószínűleg a pilótáival is ezt kellene tenned, hiszen ugyanúgy érintettek és ugyanannak a csapatnak dolgoznak."

forma-1, trulli

FORMA-1

Trulli: még Massa is nyerni tudott a Ferrarival…

időpont:2006. november 08. 09:19

szerző:Autoblog

címkék:

Hoppá! Azért ez így nagyon csúnya. Nem vonjuk kétségbe Jarno tudását, de azért Massa az elmúlt évben mindenkinek bizonyított.