/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Ferrari kudarca: mindannyian versenyképesebb autóra számítottunk

2023. augusztus 22. 15:21   |   Autoblog
címkék:  

A Ferrari továbbra is a kétségek tengerében van, bár a belgiumi dobogó ad némi reményt a szezon második felére. Ráadásul Zandvoort után Monza érkezik. A sebesség templomában a Ferrari reméli, hogy győzelemnek örülhetnek majd.

Carlos Sainz elemezte a szezon első részét, és elmondta, milyen érzések voltak Maranellóban, amikor felismerték, hogy a Red Bull-lal való csatára várni kell: „Frusztráló volt, amikor rájöttünk, hogy a Red Bull egy nagy lépéssel előttünk jár, és hogy nehéz lesz versenyezni ellenük.”

A Scuderia már az első pillanattól kezdve tisztában volt azzal, hogy az új beállítások nem voltak ideálisak 2023-ban: „Mindannyian azt vártuk, hogy az autó versenyképesebb lesz, de mi magunk is jobban mehettünk volna, egyszerűen minden összejött” – mondta Carlos a Motorsportnak.

A Ferrari azért van az F1-ben, hogy nyerjen, és minden más lényegtelen. Sainz nem ért egyet ezzel: „Ha egy hétvégén az 5. helyért harcolunk, és ez a maximum, amit elérhetünk, akkor azt kellene ünnepelnünk, hogy a maximumot hoztuk ki abból, amink idén van”.

333382388_232878089191673_2828179063203790221_n

A bajnokság szorossága azt jelenti, hogy egy tizedmásodperc is döntő fontosságú, ha a kvalifikációról vagy a futamról van szó. Sainz igyekszik elfogadni azt a harcot, amivel idén szembesülnie kell. Sokan már a jövőbe tekintenek, és keresik a fejlődés lehetőségét, és a múltba, hogy emlékezzenek a régi eredményekre, de a spanyol pilóta csak a jelenre akar figyelni.

Sainz számára a kulcs az, hogy “maximalizáljuk a konstruktőri pontjainkat, ne reménykedjünk tovább a győzelemben vagy a dobogós helyezésben, hanem csak az elvek leszögezésére és a következetességre koncentráljunk”. A holland futam, Zandvoort az első állomás ennek a célnak az eléréséhez.

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/