/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Alonso győzelemhez juttatta a Ferrarit Monzában

2010. szeptember 13. 14:51   |   Autoblog
címkék:  

Fernando Alonso megszerezte idei harmadik győzelmét csapata hazai versenyén, az Olasz Nagydíjon, ahol Jenson Button és Felipe Massa előtt futott célba, mellyel életben tartotta bajnoki reményeit. A bajnokság két legnagyobb esélyese nem szerepelt fényesen: Lewis Hamilton már az első körben kiesett, miután ütközött Massával, míg Mark Webber csak a hatodik helyre hozta be Red Bullját.

A bajnokság ezzel ismét teljesen nyitott, az első öt pilótát mindössze csak 24 pont választja el egymástól öt futammal a szezon vége előtt, ami azt is jelenti, hogy akár egy verseny alatt változhat a sorrend.

Alonso egy kissé beragadt a rajtnál, így a mellőle induló Button simán elment mellette a célegyenesben, és különösebb probléma nélkül, elsőként jött ki az első lassítóból.

A Ferrari spanyol versenyzőjének csapattársával, Massával is meg kellett küzdenie, akinek szintén jobban sikerült a rajtja, és fej-fej mellett jöttek ki az első sikánból, ám Alonso jobb pozícióban érkezett meg a Roggia sikánhoz, így meg tudta tarzani második pozícióját.

A bajnokság éllovasa, Lewis Hamilton sikeresen megelőzte Mark Webbert a rajtnál, azonban versenye már az első körben véget ért, ugyanis a Roggia kanyarban oldalról eltalálta Massa Ferrariját, miközben harcban volt a brazillal a harmadik pozícióért.

A tizenötödik körben Button másfél másodperces előnyt autózott ki Alonsóval szemben, ám nem tudta magáról leszakítani a spanyolt, akit további egy másodperccel lemaradva Massa követett a harmadik pozícióban.

Az első hármas mögött komoly szakadék volt. A negyedik helyen autózó Nico Rosberg már majd’ tíz másodperccel volt lemaradva. A Mercedes német pilótája mögött Robert Kubica tanyázott a Renault-val, akit szinte árnyékként követett Nico Hülkenberg a Williamsszel.

A Red Bull duója, Sebastian Vettel és Mark Webber a hetedik, illetve a nyolcadik pozíciót birtokolta, miután egyiküknek sem sikerült túl jól a rajtja. A két csapattárs azonban nem sokkal később helyet cserélt egymással, Vettel a rádión jelezte, hogy haldoklik motorja.

A német versenyző egy körrel később megtáltosodott, és megfutotta személyes legjobb idejét, így a csapat vélhetően megoldotta a problémáit, vagy az sem kizárt, hogy egy „kifinomult" csapatutasításnak lehettünk szem- és fültanúi.

Az élbolyból elsőként Kubica állt ki a keményebb keverékű abroncsokért, akit Webber, majd pedig az élen álló Button követett a 37. körben. A Ferrari sem tétlenkedett, először Alonsót, majd Massát intette ki a boxba.

Alonsónak elég volt egy kör ahhoz, hogy behozza alig egy másodperces hátrányát, és nem sokkal ugyan, de sikerült megelőznie Buttont, akitől átvette a vezetést.

Button tartotta második pozícióját, Massa előtt, aki mögött Vettel végzett. A Red Bull német pilótája szinte a teljes versenytávot a lágyabb keverékű abroncsokkal teljesítette, hiszen csak az utolsó körben állt ki első és egyben utolsó kiállására, mellyel több helyet is előre tudott lépni. Végül megelőzve Rosberget, bezsebelte a negyedik pozíciót.

Webber a hatodik helyre hozta be versenygépét, ami elég volt ahhoz, hogy visszavegye vezető pozícióját a bajnokságban, miután kiállását követően elment Kubica mellett, majd sikeresen megelőzte Hülkenberget.

A pontszerzők sorát Michael Schumacher (Mercedes) és Rubens Barrichello (Williams) zárta.

Forrás: F1világ

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/