/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Alonso nyerte a mozgalmas Európa Nagydíjat

2012. június 24. 17:51   |   Autoblog
címkék:  

Fernando Alonso a tizenegyedik helyről rajtolva, kiváló vezetést bemutatva megnyerte hazai versenyét, az Európa Nagydíjat. Ezzel az első olyan versenyzővé vált, aki már két futamgyőzelmet könyvelhet el magának az idei esztendőben.

A Ferrari kétszeres világbajnoka ezzel átvette a vezetést az összetettben, és jelenleg húsz pont az előnye a többiekkel szemben, ami komolynak mondható, tudva, hogy mennyire szoros a mezőny.

Alonso azért tudott így meglépni a pontversenyben, mert nagy riválisa, Sebastian Vettel egy technikai probléma miatt kiesett, miután a futam első felében az élen autózott, továbbá Lewis Hamilton is feladni kényszerült a küzdelmet a harmadik helyről, ugyanis Pastor Maldonado kiütötte két körrel a vége előtt.

Romain Grosjean komoly esélyes volt a győzelemre, azonban egy műszaki hiba miatt a második helyről kiállni kényszerült. Csapattársa, Kimi Räikkönen végül megszerezte a második helyet, miután elment a gumikkal a végén már szenvedő Hamilton mellett, akinek incidense Maldonadóval lehetővé tette Michael Schumacher számára, hogy feljöjjön a harmadik pozícióba, és megszerezze első dobogós helyezését visszatérése óta.

A Mercedes hétszeres világbajnoka mögött Mark Webber futott be, aki a futamot a 19. helyről kezdhette meg, ám kiváló taktikával – árnyékként követve Schumachert – áthámozta magát a mezőnyön.

F1Világ

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/