/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Button győzött Melbourne-ben

2010. március 29. 15:41   |   Autoblog
címkék:  

Amennyire unalmas volt a szezonnyitó, annyira izgalmasra sikerült a szezon második állomásának helyet adó Ausztrál Nagydíj, ahol szinte több éles előzést láthattunk, mint az elmúlt évadban.

A mezőny kivétel nélkül intermediate abroncsokon kezdte meg a versenyt, majd egy rövid biztonsági autós fázist követően elkezdett száradni a pálya, amit Button használt ki a legjobban, és elsőként feltéve a slick gumikat, hatalmas előnyre tett szert.

A McLaren brit pilótája azt követően került az élre, hogy Sebastian Vettel kicsúszott egy fékhiba következtében, és feladta a küzdelmet. A bajnoki címvédő ezzel megszerezte első futamgyőzelmét a McLaren színeiben.

A második helyen a fantasztikusan védekező Kubica végzett, akit a Ferrari duója, Massa és Alonso követett, Rosberg előtt, aki az utolsó körökben ment el Hamilton illetve Webber mellett.

A pole pozícióból induló Vettel első helye egy pillanatig sem volt veszélyben, pedig Massa fantasztikusan lőtt ki a vizes aszfalton, és a negyedikről könnyedén felugrott a második helyre, Mark Webber és csapattársa, Alonso elé.

A Ferrari spanyol világbajnoka azonban már az első kanyarkombinációban az utolsó helyre került, miután összekoccant Buttonnal a célegyenes végi kanyar fékzónájában, majd megpördült, és mindenki elment mellette.

Michael Schumachernek azonban már nem volt elég ideje ahhoz, hogy megfelelően reagáljon a közvetlenül előtte történtekre: elkapta Alonso autóját, és bár folytatni tudta a körözést, megsérült első vezetőszárnya, így már az első kör végén vissza kellett térnie a boxba.

Eközben viszont pályára küldték a biztonsági autót, miután Kamui Kobayashi elvesztette első vezetőszárnyát, és „nulla" leszorító erővel irányíthatatlanná vált autója az egyik fékzónában, majd telibe találta a már forduló Sebastien Buemit és Nico Hülkenberget.

Egy ötkörös közjátékot követően ismét megkezdődött a száguldás. Kubica, aki a kilencedikről felugrott a negyedik helyre, beállt Webber mögé, és próbált elmenni mellette a célegyenesben. A Red Bull ausztrálja viszont visszaverte ellenfele támadását, sőt Massát is visszaelőzte, és megérkezett Vettel mögé.

A kiállások után Vettel megtartotta vezető pozícióját, ám Button nagyon megérkezett mögé. A harmadik pozícióban Kubica autózott, Rosberg és Massa követte. A Ferrari brazilja sokat bukott a kiállások alatt, ráadásul keményen támadta Webber és Hamilton, akik egymással is hatalmas csatát vívtak.

Végül az élen autózó Vettel elvesztette autója felett az uralmát, és a kavicságyban ragadt, így nem tudott mást tenni, fel kellett adnia a küzdelmet. Hamilton közben áthámozta magát Massán és Webberen, és teljesen megérkezett Kubica mögé, ám a lengyel fantasztikusan védte második pozícióját, ami csapattársa, Button malmára hajtotta a vizet.

Miközben Hamilton próbált elmenni Alonso mellett az egyik kanyarban, Webber nem volt elég figyelmes, és hátulról nekicsúszott a McLarennek, így mindketten kipördültek. Rosberg így mindkettejük mellett elment és Button, Kubica, illetve a két Ferrari mögött megszerezte az ötödik helyet. Hamilton a kavicságyból visszatérve bejött a hatodik helyre, Tonio Liuzzi és Rubens Barrichello elé, míg az utolsó pontszerző helyeken Webber és Schumacher végzett.

A hétszeres világbajnok egyébként rengeteg időt töltött el Jaime Alguersuari mögött, úgy tűnik, még idő kell neki, hiszen nem volt elég agresszív, és nem láthattunk tőle olyan bravúros manővereket, amiket egykoron.

A Force India ismét pontot szerzett, ám Adrian Sutil – aki remekül vezetett – kiállni kényszerült egy technikai meghibásodás miatt. Az újoncok közül a Lotus és a HRT is befejezte egyik versenyzőjével a futamot, azonban előbbi nem örülhetett felhőtlenül, hiszen Jarno Trulli rajthoz sem tudott állni.

Forrás: F1világ

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/