/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hakkinen csak egy napra váltott bérletet

2006. november 30. 08:32   |   Autoblog
címkék:  

A kétszeres világbajnok finn pilóta öt év után ül ismét Forma-1-es autóba, de a vezetés hangsúlyozza, hogy a kirándulás csak egy napra szól.

Nagyon sokáig spekulált a sajtó, hogy mi igaz és mi nem Mika Hakkinen visszatéréséből. Egyesek hangzatos szalagcímeken hirdették, hogy a 98-99es bajnok visszatér a Forma-1be, miközben erre utaló hivatalos információk napvilágot sem láttak. A mostani megerősített hírek szerint Mika “mindössze” egy napig tesztel az új MP4-21-el

“Nagyon boldog vagyok, hogy újra vezethetem a McLaren-Mercedes Forma-1-es autóját és annak, hogy ismét a régi csapatommal együtt lehetek. Visszavonulásom ellenére is az elmúlt öt évben figyelemmel kísértem a Forma-1-et és mikor a csapat a Brazil Nagydíj után tesztelésre hívott, úgy gondoltam, hogy nagyon szép lenne ismét Forma-1-es gépet vezetni. Először sokat gyakoroltam a csapat szimulátorán, és most már készen állok arra, hogy a valóságban is kipróbáljam az MP4-21-est. Ezt a lehetőséget Ron Dennisnek és Norbert Haugnak köszönhetem. Kíváncsian várom, hogy hova jutott a Forma-1 az elmúlt öt év során.” – nyilatkozta a kétszeres világelső

Természetesen a csapat igazgatója, Ron Dennis is megszólalt az ügyben: “Nagyon örülünk, hogy ezt a lehetőséget biztosítani tudtuk neki. Alig várja, hogy végre a legújabb fejlesztésünkben üljön Az ő tapasztalatával és kvalitásával kész főnyeremény a tesztprogramunk szempontjából. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg hasznos információval is szolgál majd Mika. Azt azonban ki kell hangsúlyoznom, hogy hosszútávú együttműködést nem tervezünk vele.”


Norbert Haug, a Mercedes-Benz motorsport-igazgatója is elismerően szólt a 38 éves veteránról: “Mika tíz éve meghatározó tagja a McLaren-Mercedesnek. Két világbajnoki címével, húsz futamgyőzelmével a legtöbbet tette az istálló sikereiért és 2005 óta szintén a csapat színeiben egy C-osztályú Mercedessel a DTM-ben futamról-futamra bizonyítja, hogy nem kopott meg a tehetsége. Nagyon várjuk, hogy Mika az autóba üljön, de hibás lenne ebből a tesztből arra a következtetésre jutni, hogy ezzel visszatér a Forma-1-be. Ez egy, egy napos látogatás lesz.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/