/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hakkinen: nem az eredmény a fontos

2006. december 01. 15:36   |   Autoblog
címkék:  

A tegnapi nap során a kétszeres világbajnok 79 körön keresztül visszatért a Forma-1-be. Az eredmények a realitásnak megfelelően alakultak.

Sokan meglepődtek tán, hogy Mika Hakkinen öt év után mindössze az utolsó pozícióra volt jó és még Liuzzi-tól is másodpercekkel maradt el. Ha viszont józanul értékelünk, akkor egyáltalán nem meglepő, hogy az 1998 és 1999-es szezon bajnoka messze a többiektől elmaradva teljesített.

“Nagyon élveztem ezt a napot. 79 napot teljesítettem, ez nem kevés Barcelonában. A pálya komolyan igénybe veszi az emberi szervezetet, és nagyon örülök, hogy ennyit tudtam probléma nélkül vezetni.”

A tesztelés viszont nem indult problémamentesen a finnek. “Reggel nem tudtuk az eltervezett programot végrehajtani, mivel hibák léptek fel, amin egész délelőtt dolgoztunk. Nagyon jól működött  az egész csapat, élveztem minden percét a munkának.”

Mika ezután áttért a teljesítményének értékelésére: “Ez a nap nem arról szólt, hogy bárkit is elkápráztassunk. Ismét meg kellett ismerni az autót és a légkört. Meglepődve tapasztaltam, hogy elenyésző a különbség a 2001-es és a 2006-os gép között. Az biztos, hogy a mostani modellben jóval több az elektronika, ami egyszerre lehet pozitív illetve negatív újítás is. A motor is gyengébbnek tűnik, mint amilyen a V10-es volt. A technika fejlődése leginkább az irányítás területén érhető tetten. A Mercedes kiváló munkát végzett.”

Egyelőre nem tudni, hogy Hakkinen további lehetőségekhez is jut majd, de az biztos, hogy az eredmények ellenére hasznos információkkal gazdagította a mérnökök amúgy sem elenyésző adatbankját. “Persze, nagyon szívesen részt vennék még egy teszten, mert akkor már jobban érezném az autót. De ez nem rajtam múlik. Majd leülünk beszélni, ahol kiderül, hogy elégedettek voltak-e velem ma.”


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/