/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hivatalos: kivált a Ferrari és a Red Bull

2011. december 03. 14:33   |   Autoblog
címkék:  

A Red Bull Racing, valamint a Ferrari alakulata is hivatalos sajtóközleményben erősítette meg, hogy igazak a hírek, miszerint kilépett a Forma-1-es Csapatok Érdekvédelmi Szervezetéből (FOTA).

A két csapat azért fordított hátat a FOTA-nak, mert a Brazil Nagydíjat követő ülésen sem sikerült dűlőre jutni a költségek korlátozásra vonatkozó egyezményt (RRA) érintő viták ügyében.

A Red Bull hivatalos közleményt juttatott el a sajtó képviselőinek, melyben nem indokolja döntésének okát. „A Red Bull Racing megerősíti, hogy kilép a Forma-1-es Csapatok Érdekvédelmi Szervezetéből (FOTA). A csapat továbbra is elkötelezett aziránt, hogy megoldást találjon a költségek visszaszorítására a Forma-1-ben" – áll a kiadott kommünikében.

A Ferrari ennél bőbeszédűbb volt: az olasz gyártó hivatalos weboldalán közzétett nyilatkozatban nehéz, ugyanakkor szükséges döntésről beszél. „Nehéz döntés volt, és sokat rágódtunk a dolgon. A jelenlegi helyzet gondos elemzése után jutottunk erre a döntésre, valamit azért, mert patthelyzet alakult ki néhány probléma kapcsán, melyek megoldásáért alakult egyébiránt az egyesület a Ferrari és Luca di Montezemolo kezdeményezésére, és egyben támogatásával" – áll a gárda közleményében. „Nem véletlen, hogy a maranellói vállalat elnöke hasonló pozíciót töltött be és hasonló munkát végzett a FOTA szervezetén belül egészen 2009 végéig. Az elmúlt néhány évben – az FIA-val együttműködve – sikerült olyan eredményeket elérni, melyek a költségcsökkentést szolgálták, és melyek a kiscsapatoktól a nagyokig mindenkinek előnyökkel jártak."

„A Ferrari már a FOTA megalakulása előtt is ezért harcolt, és a továbbiakban is a sport hosszútávú fenntarthatóságát kívánja segíteni. Ezzel együtt szükség van arra, hogy új lendületet kapjunk, mert a FOTA elhagyta a kijelölt ösvényt, noha kétségtelen, hogy jelenlegi elnöke, Martin Whitmarsh kiváló munkát végzett azzal, hogy megpróbált megállapodásra jutni mindenkivel a különböző nézetek közepette – a közjó érdekében."

Az Autosport úgy értesült, a következő két hétben a Ferrari, a McLaren, a Red Bull és a Mercedes képviselői összeülnek majd, hogy megpróbáljanak véget vetni a nézeteltéréseknek.

„A Ferrari folytatni fogja a munkát a többi csapattal azért, hogy eredményesebbé és hatékonyabbá alakítsa a költségek korlátozására vonatkozó egyezményt (RRA), melynek célja, hogy kontroll alatt tartsa a kiadásokat."

F1világ

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/