/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hivatalos: Kubica váltja Alonsót a Renault-nál

2009. október 08. 16:31   |   Autoblog
címkék:  

A Renault szerdán kiadott hivatalos közleményében megerősítette, hogy Robert Kubica veszi át Fernando Alonso év végén megüresedő helyét a következő idényben. A lengyel pilóta csapattársáról később döntenek. A Renault mellett a Toyota is harcban volt a BMW Sauber versenyzője szolgálataiért, azonban a tárgyalások már a hétvégén megszakadtak a japánokkal, így csak idő kérdése volt, hogy a francia alakulat mikor jelenti be az érkezését.

A Renault ideiglenesen kinevezett csapatvezetője, Bob Bell elmondta, hogy már egy ideje figyelik Kubicát, aki egyébként négy évvel ezelőtt velük mutatkozott be a Forma-1-ben.

"Azóta, hogy Robert megkezdte versenyzői pályafutását a királykategóriában még 2006-ban, rajta tartottuk a szemünket, mert generációja egyik legnagyobb született tehetségének tartjuk, amit az eredményeivel is bizonyított" – mondta Bell.

"Éppen ezért nagyon örülünk annak, hogy megszereztük, és ő ül majd az egyik autónkban a következő idényben. A Renault-nak komoly tervei vannak a jövőre nézve, és úgy érezzük, hogy Robert hatalmas szerepet játszhat ezek elérésében."

Kubica, aki eddig mindössze egy futamgyőzelmet szerzett még tavaly Kanadában, az idei évben nem tudott harcba szállni az élmezőnnyel, csapata gyengélkedése miatt.

A lengyel pilóta nagyon örül annak, hogy sikerült szerződést kötnie a Renault-val, ahol jó barátja, Fernando Alonso helyét veszi majd át.

„A Renault-hoz hasonlóan, engem is a győzelem éltet, és nagyon tetszik a barátságos, nyílt hozzáállásuk. Nagyon motivált vagyok, és optimistán tekintek a jövőbe. Remélhetőleg harcba tudunk majd szállni a világbajnoki címért."

Forrás: F1vilag

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/