/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Leclerc a nehéz 2023-as évről beszélt

2024. január 06. 09:55   |   Autoblog
címkék:  

Charles Leclerc csalódást keltőnek bélyegezte a 2023-as szezonját, miután a Ferrari nem váltotta be az ígéretét az SF-23-mal.

Az autótól azt várták, hogy megoldja a 2022-es modellel kapcsolatos problémák nagy részét, de nagy sebességnél kiszámíthatatlannak bizonyult a pilóták számára, és nehéz volt vezetni a versenyeken.

Ez azt jelentette, hogy sem Leclerc, sem csapattársa, Carlos Sainz nem tudott komoly bajnoki kihívást jelenteni, ami szöges ellentétben áll a monacói tavalyi évkezdésével, amikor az első három futamból kettőt megnyert.

Leclerc a szezonjára reflektálva elmondta a médiának, többek között a RacingNews365-nek: “Hogy őszinte legyek, ez egy csalódást keltő szezon volt.”

“A tavalyi év után azt vártuk, hogy az idei szezonban megpróbálunk majd harcolni a bajnoki címért, ami az első futam után rögtön meg is értettük, hogy milyen nehéz lesz a Red Bullt legyőzni, amely hatalmas lépést tett meg előre, különösen a versenytempóban. Mi nem tettük meg ugyanezt a lépést, így attól a pillanattól kezdve egy kicsit kiábrándító volt a szezonunk” – összegzett a Ferrari versenyzője.

Leclerc úgy véli, hogy nagy űrt kell majd betölteni ahhoz, hogy újra a Red Bull-lal küzdhessenek az élen, miután idén kikaptak a Mercedestől is a konstruktőri bajnokság második helyéért folytatott csatában.

“De még nagy a hézag, amit be kell töltenünk, hogy visszaérjünk a Red Bullok szintjére, szóval keményen fogunk dolgozni a téli szünetben, és remélhetőleg jövőre még erősebben térünk vissza egy olyan autóval, ami képes lesz a győzelemre” – tekintett előre Leclerc.

Charles Leclerc kimondottan nehéz és sok esetben balszerencsés szezonon van túl, így jövőre minden eddiginél keményebben térhet vissza, hiszen jól látható, hogy képes lenne Max Verstappen ellen küzdeni.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/