/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mégsem tér vissza Schumi

2009. augusztus 11. 16:16   |   Autoblog
címkék:  

Michael Schumacher mégsem tér vissza a Forma-1-be, ugyanis továbbra is fájlalja nyakát, ami még februárban egy motorbalesetben sérült meg. A német versenyző hétfő este tájékoztatta a Ferrarit, hogy nem elég fitt a versenyzéshez.

„Tegnap este arról kellett tájékoztatnom a Ferrari elnökét, Luca di Montezemolót, és csapatfőnökét, Stefano Domenicalit, hogy sajnálatos módon nem fogok tudni beugrani Felipe Massa helyére" – mondta Schumacher.

„Mindent megtettem azért, hogy sikerüljön az ideiglenes visszatérés, de legnagyobb sajnálatomra ez nem jöhet össze. Sajnos nem tudtuk enyhíteni a nyaki fájdalmat, ami a mugellói privát F1-es tesztem után előjött, jóllehet mindent megtettünk."

Schumacher hatalmasat bukott még február 11-én a spanyolországi Cartagenában, miközben a német superbike bajnokságra készült. A német versenyző olyan szerencsétlenül esett, hogy súlyosan megsérült a nyaka, ami miatt be is kellett fejeznie motoros pályafutását. Orvosai abban bíztak, hogy februári sérülése nem lesz probléma, ám az utolsó vizsgálatokat követően a szakemberek azt tanácsolták, hogy ne vállalja az indulást.

„A februári motorbalesetem következtében szerzett sérülések – fej- és nyaktájéki repedések – sajnálatos módon még mindig túl komolyak" – folytatta Schumacher. "Ez az oka annak, hogy a nyakam még nem bírja azokat az extrém erőhatásokat, amiket a Forma-1 okoz. Ezt az orvosi vizsgálatok bizonyították, amiket az elmúlt két hétben, illetve legutóbb tegnap délután elvégeztünk."

„Nagyon csalódott vagyok. Elnézést a ferraris srácoktól, és rajongóktól, akik szorítottak értem. Csak ismételni tudom, hogy minden tőlem telhetőt megtettem. Most már csak annyit tudok tenni, hogy szorítok a csapatért a soron következő versenyeken."

Schumacher a tervek szerint ma kezdte volna meg újabb kétnapos tesztprogramját egy F2007-es versenygéppel Mugellóban.

A Ferrari azonnal reagált és bejelentette, hogy olasz tesztversenyzőjét, Luca Badoert ülteti be Felipe Massa megüresedett versenygépébe, mintegy jutalomként az elmúlt években elvégzett kemény munkájáért.

"Nagyon nem örülök, hogy egy probléma miatt Michael nem tud visszatérni" – mondta a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo. "Nagyra értékelem azt a hihetetlen erőfeszítést, és kivételes motivációt, amit az elmúlt napokban mutatott, és ami végigsöpört az egész csapaton, és a rajongókon szerte a világon."

"Kétség nem fér hozzá, hogy visszatérése jót tett volna a Forma-1-nek, és biztos vagyok abban, hogy ismét harcba szállhatott volna a győzelmekért. A Ferrari és az összes rajongó nevében köszönöm neki azt az erős kapcsolatot, amit mutatott ilyen körülmények között."

"Stefano Domenicalival (csapatfőnök) közösen úgy döntöttünk, hogy Luca Badoernek adunk lehetőséget a versenyzésre, miután oly sok évet dolgozott keményen tesztpilótaként a Ferrarinál."

A 38 éves olasz 1998 óta a Ferrari tesztpilótája, legutóbb 1999-ben állt rajthoz a Forma-1-ben, az azóta már megszűnt Minardi istálló színeiben.

Forrás: f1vilag.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/