/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Montoya kiszáll a Forma 1-ből

2006. július 12. 04:59   |   Autoblog
címkék:  

Amikor a columbiai versenyző a Forma 1-be került a szakemberek közül sokan mondták, hogy az autóversenyzés elitosztálya a heves vérmérsékletű Juannak nem éppen a legmegfelelőbb. Talán nekik lett igazuk.

Amikor a columbiai versenyző a Forma 1-be került a szakemberek közül sokan mondták, hogy az autóversenyzés elitosztálya a heves vérmérsékletű Juannak nem éppen a legmegfelelőbb. Talán nekik lett igazuk.

Mindenesetre az biztos, hogy Montoya hatalmas reményekkel és elvárásokkal érkezett a Forma 1-be és kegyelmet nem ismerő erőszakos stílusával sok ember szívébe be is lopta magát. Igen ám, de ahogy teltek-múltak a versenyek, a sportember nem tudta levetkőzni a hirtelenségét és sokszor az idegei miatt törte össze az alatta duruzsoló gépet, vagy éppen esett ki pontszerző helyről sorozatosan. A McLaren körül ezért már többször felmerült a pletyka, hogy a 2005-ben az istállóhoz csatlakozott klasszis az idény végén elhagyja az istállót.

Ma robbant a bomba. A team és a versenyző közös megegyezéssel azonnal szerződést bontott egymással és a következő versenyen, a Francia Nagydíjon az eddig tesztpilótaként funkcionáló Pedro de la Rosa veszi át a helyét az MP4-21-ben.

A dolog mögött azért sokkal több bújik meg, mint szimpla ellentét. Montoya egy visszautasíthatatlan ajánlatott kapott a Ganassi Racing-től, ahol egy NASCAR autóban bizonyíthatja be hogy ő jobb, mint amit a Forma 1-es évei mutattak.

A szakításnak a hivatalos közlemény szerint azonban magánéleti okai is vannak. A McLaren vezető szerint Montoyanak az utóbbi időben pestiesen szólva “összejöttek a dolgok” és nem tudott teljes mértékben a versenyzésre koncentrálni.

Az istálló fejesei persze a megfelelő tisztelettel adták ki versenyzőjük útját. Ron Dennis, a csapat főnöke búcsúzásképpen elismerően szólt a pilótáról: “Juan Pablo egy nagyon izgalmas és szeretnivaló egyéniség, aki egészen biztosan megtalálja a számításait jövőre a NASCAR-sorozatban. A döntésünknél maximálisan figyelembe vettük az ő érdekeit is. Úgy gondoljuk, hogy szüksége van egy kis időre, hogy rendbe tegye az életét. Erre csak akkor van lehetősége, ha egy időre kiszáll a versenyautóból.”

 

Norbert Haug a Mercedes sportigazgatója is könnyed szavakkal engedte el a versenyzőt. “Hiszünk abban, hogy Juan Pablonak a váltás most igazi megváltás lehet, és a NASCAR-ban tovább fejlődhet és ehhez minden támogatást meg is fogunk neki adni a jövőben is.”

Maga az érintett sem hagyhatta szó nélkül a történéseket. “Tudom nagyon jól, hogy a NASCAR-ba az átállás nem lesz egyszerű, de állok a nehéz feladat elébe. A Forma 1-es éveimre főképp kellemes szájízzel tekintek vissza, de ezt a lehetőséget nem hagyhattam ki, hiszen nagy örömömre végre én irányítom az életem és a jövőmet ezzel a nehéz, de helyes döntéssel.”

A mese végkifejletének a legjobban kimondva vagy kimondatlanul de Pedro de La Rosa örülhet, aki így tesztpilótából a McLaren második pilótájává avanzsált. Érthetően nagyon lelkesen nyilatkozott a 35 éves versenyző, hiszen alighanem élete lehetősége hullott a kezébe.  “Nem lehet szavakkal kifejezni, hogy mit jelent az nekem, hogy egymás után többször is versenyen vezethetem azt az autót, amit nálam jobban senki nem ismer. Biztos vagyok benne, hogy a kettőnk barátsága fontos világbajnoki pontokhoz segíti majd a csapatot.”

Juan Pablo Montoya az első McLarenes évében 60 ponttal összetettben a 4. lett, míg idén tíz futam után mindössze a hatodik helyen szerénykedik.
Pedro de la Rosa 64 futamon eddig 10 pontot szerzett, de ez az arány nagyon hamar megváltozhat.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/