/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Schumi visszatér

2009. július 30. 12:18   |   Autoblog
címkék:  

Tegnap jött a megdöbbentő hír, miszerint Michael Schumacher visszatér. Legalábbis egy verseny erejéig biztosan. A Ferrari tervei szerint ugyanis Michael Schumacher fogja helyettesíteni a hétvégén súlyos sérülést szenvedett Felipe Massát, amíg a brazil nem lesz elég fitt ahhoz, hogy visszatérjen. A hétszeres világbajnok az augusztus végi Európa Nagydíjon Valenciában rajthoz állhat.

Azt követően, hogy az elmúlt napokban mindenki azt találgatta, vajon ki lesz Kimi Raikkönen csapattársa a szezon hátralévő részében, a Ferrari szerdán sajtóközleményt adott ki, melyben megerősítette, Schumacher megkezdte a felkészülést, hogy beugorjon egykori csapattársa helyére.

A közlemény szerint Schumacher készen áll a visszatérésre, és a napokban egy egyénre szabott edzésprogramot hajt végre, hogy fizikálisan megfelelően felkészüljön a feladatra. Schumacher és menedzsere korábban kizártnak tartotta a visszatérést, de egy ilyen lehetőséget mégsem volt szabad kihagyni.

„Először is a legfontosabb dolog: istennek hála, minden hír Massa felől pozitív. A legjobbakat kívánom neki" – mondta Schumacher. Volt egy megbeszélésem a délután folyamán Stefano Domenicalival (Ferrari csapatfőnök), és Luca di Montezemolóval (Ferrari elnök), és közösen úgy döntöttünk, hogy megkezdem a felkészülést arra, hogy átvegyem Felipe helyét."

"Bár való igaz, hogy a Forma-1-es fejezet már teljesen lezárult számomra hosszú távon, az is igaz, hogy a csapathoz való hűségem miatt nem hagyhattam figyelmen kívül ezt a sajnálatos helyzetet. Azonban, mint versenyző, már nagyon várom az előttem álló kihívásokat."

Ha Schumacher megkapja a zöld jelzést, akkor Raikkönen csapattársaként térhet vissza a királykategóriába, és a páros feladata az lesz, hogy bebiztosítsa a Ferrari harmadik helyét a konstruktőrök versenyében.

A Ferrari borzalmasan gyengén kezdte az idei évet, ám az elmúlt versenyeken egyre jobban teljesített az F60-as modell, melynek erejét tovább fokozza a KERS rendszer, ami különösen hasznos lehet a későbbiekben.

Schumacher még nem tesztelte és nem is tesztelheti az idei versenygépet, legutóbb 2008 áprilisában ült F1-es autó volánjánál Barcelonában.

Ha megvalósul az álom, akkor az Európai Nagydíj szervezőinek nem kell attól tartania, hogy a hazai hős, Fernando Alonso hiánya miatt nem lesz kielégítő az érdeklődés.

forrás: f1vilag.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/