/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Vége az általunk ismert Forma 1-nek

2009. június 19. 17:28   |   Autoblog
címkék:  

Elérkezett a pillanat: a Formula 1 Csapatok Szövetsége, azaz a FOTA csütörtök este bejelentette, létrehoz egy rivális versenysorozatot, miután a Formula 1 jobbá tételére irányuló minden törekvését elutasította az FIA. A 2010-es FIA Formula 1 világbajnokság így nyolc csapat, a Ferrari, a McLaren, a Renault, a BMW Sauber, a Toyota, a Brawn, a Red Bull Racing és a Scuderia Toro Rosso nélkül zajlik majd le. Ígérik, a FOTA nyolc tagcsapata által szervezett új bajnokság „átlátszó” irányítás alatt működik majd, egyetlen, világos szabályrendszerrel, s célja, hogy még több csapatot csábítson át, valamint a rajongók, a partnerek és a részvényesek kedvére tegyen.

A tavaly szeptemberben megalapított Formula 1 Csapatok Szövetsége elsősorban a költségek csökkentése érdekében dolgozott, próbált kompromisszumos megoldásokat találni az FIA-el és a kereskedelmi jogok tulajdonosával, Bernie Ecclestone-nal. Hónapokig folytak a tárgyalások, de a felek nem tudtak dűlőre jutni. A Renault Enstone-i főhadiszállásán csütörtökön megtartott tárgyalás után végül a nyolc rebellis csapat úgy döntött, folytatja, de az FIA nélkül.

Ha minden úgy lesz, ahogy ígérik, a csapatok és a rajongók egy olcsóbb és stabilabb Formula 1-nek örülhetnek. A pályatulajdonosok is egyenként több mint tízmillió fontot takaríthatnak meg, hiszen jelenleg ennyibe kerül egy F1-es nagydíj megrendezési joga. A kérdés az, marad-e a „régi" bajnokságban a Williams, a Force India és a többi nyolc istálló, vagy a kedvezőbb feltételek miatt a márkák és a szponzorok inkább az új sorozatot választják majd? S ha maradnak a szerződéses pilóták a helyükön, vajon jövőre melyik Formula 1-et nézzük majd?

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/