/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
bernie ecclestone, ecclestone, forma-1

vesztegetés

Bíróság elé áll Bernie Ecclestone

időpont:2014. január 17. 16:30

szerző:MTI

címkék:

Bíróság elé kell állnia Bernie Ecclestone-nak, a Formula–1-et irányító brit üzletembernek vesztegetés gyanúja miatt. Akár tíz év börtönbüntetést is kaphat, ha a müncheni ügyészségnek sikerül bizonyítani a vádakat.

375, alonso, ecclestone, ferrari, forma-1

FERRARI 375

Videó: Alonso az első F1-es Ferrariban

időpont:2011. július 18. 15:50

szerző:Autoblog

címkék:

A Ferrarinak több oka is akadt az ünneplésre a múlt hétvégén Silverstone-ban. Egyrészről Fernando Alonso megnyerte a futamot, másrészről az istálló pontosan 60 évvel ezelőtt, Silverstone-ban szerezte meg élete első F1-es győzelmét.

ecclestone, forma-1, pirelli

ELKÉPZELÉSEK

Mesterséges eső lesz a Forma-1-ben?

időpont:2011. március 05. 10:33

szerző:Autoblog

címkék:

Bár sokak számára agyament ötletnek tűnik, a Pirelli teljes mértékben támogatja Bernie Ecclestone javaslatát, miszerint mesterséges esővel kellene izgalmasabbá tenni a versenyeket a Forma-1-ben.

ecclestone

ÉRDEKES KIJELENTÉSEK

Ecclestone fejét követelik

időpont:2009. július 06. 17:56

szerző:Autoblog

címkék:

Ecclestone a hosszú évek során adott már néhány érdekes, meghökkentő nyilatkozatot. Valami hasonlót tett a hétvégén is, amikor a The Times-nak többek között Adolf Hitlerről is beszélt. Most többen a fejét követelik.

ecclestone, fia

KETTÉTÖRT

Vége az általunk ismert Forma 1-nek

időpont:2009. június 19. 17:28

szerző:Autoblog

címkék:

Elérkezett a pillanat: a Formula 1 Csapatok Szövetsége, azaz a FOTA csütörtök este bejelentette, létrehoz egy rivális versenysorozatot, miután a Formula 1 jobbá tételére irányuló minden törekvését elutasította az FIA.

ecclestone, forma-1

LÁMPÁKAT FEL!

Villanyfénybe borul a Forma-1

időpont:2008. március 25. 10:31

szerző:Autoblog

címkék:

A Malajziai Nagydíj szervezői hétvégén megállapodtak Bernie Ecclestone-nal, hogy jövőre villanyfényben, Európának kedvezőbb időpontban, helyi idő szerint este hét órától rendezik a futamot. Az első mesterséges fényes futamra idén kerül sor a száguldó cirkuszban, Szingapúrban helyi idő szerint este nyolc órakor rajtol a vasárnapi futam. Noha az ázsiai futamok lényegesen kisebb erőfeszítést igényelnek Európától (reggel 7-8-kor azért fel lehet kelni, persze főműsoridő - nagyobb nézőszám, nagyobb bevétel - ilyenkor még nincs), mint az Ausztrál Nagydíj (idén 5.30), Ecclestone különösebben nem támogatja Melbourne esti futamrendezésre vonatkozó terveit. Ennek oka egyébként pofonegyszerű, a főguru új piacok felé kacsingat, Ausztráliától elvenné a maga versenyét és inkább egy új jelentkezőnek adná. Ecclestone Ázsia felé nyomul, folynak a tárgyalások Kínával a villanyfényes rendezésre való átállásról, és valószínűleg a 2010-től házigazda Dél-Koreában is esti versenyek lesznek majd. (Ecclestone még 2006-ban kötött szerződést Dél-Koreával, a kontraktus 2016-ig szól, a futamnak otthont adó jongami ringet a sztárépítész Hermann Tilke tervezi.)

ecclestone, forma-1, hamilton

EZ AZ ÉV MÁS LESZ

Ecclestone: Hamilton nyomás alatt

időpont:2008. február 18. 13:31

szerző:Autoblog

címkék:

2007-ben Lewis Hamilton újoncként csak a McLaren második számú pilótájaként kezdte a szezont, ennek megfelelően különösebb teherrel nem kellett megbirkóznia: ő csak nyerhetett, nem úgy, mint csapattársa, Fernando Alonso. Idén azonban kicsit más lesz a helyzet, mint tavaly volt, Hamilton a háttérből vezető figurává lépett elő, imígyen hatalmas teher nehezedik majd a vállára - különösen hazája elvárásai lehetnek nyomasztóak. "Tavaly nem volt rajta nyomás, idén viszont már igen. Ez a probléma" - állapította meg Hamiltonról Ecclestone a BBC-nek nyilatkozva. "Ezzel együtt úgy vélem, hogy uralni tudja a dolgot, nem fog lemerevedni tőle. Tudja, mire képes és mire nem."

ecclestone, forma-1, schumacher

KELLENE AZ ÁSZ

Ecclestone visszavárja Schumachert

időpont:2008. február 11. 11:31

szerző:Autoblog

címkék:

Sokan tartottak attól, hogy Michael Schumacher visszavonulásával csökken az érdeklődés a Forma-1 iránt, a tavalyi esztendő azonban éppen ennek az ellenkezőjét bizonyította. Az utolsó pillanatig zajlott kiélezett csata miatt nem csökkent a nézőszám, hosszabb távon azonban a főguru Bernie Ecclestone mégis ettől félhet, nemrég arról beszélt ugyanis, hogy örülne Michael Schumacher visszatérésének. "Szívesen látnám, ha visszatérne" - mondta Ecclestone a sid német hírügynökségnek. "Biztos vagyok benne, hogy ha újra autóba ülne, versenyeket is nyerne" - méltatta tovább Schumachert Ecclestone. Az biztos, hogy a sportág története legeredményesebb pilótájának visszatérése megdobná az érdeklődést a száguldó cirkusz iránt, ez pedig kapóra jönne az új piacok felé kacsingató Ecclestone számára. Könnyen lehet tehát, hogy nem is olyan önzetlenül reménykedik az ősz hajú üzletember Schumacher visszatérésében...

ausztrál nagydíj, ecclestone, forma-1

MÁS IRÁNYOK

Könnyes búcsú az Ausztrál Nagydíjtól

időpont:2008. február 05. 15:31

szerző:Autoblog

címkék:

Nagyon valószínű, hogy a Forma-1 nem tér vissza Ausztráliába a futam szerződésének 2010-ben esedékes lejárta után. Erről Bernie Ecclestone beszélt nemrég egy hírügynökségnek, a döntést azzal indokolva, hogy az alternatív helyszínek jelentette potenciál igen nagy, ezek semmibe vétele ostobaság lenne, így inkább India, Oroszország vagy Korea felé terjeszkedne a Forma-1-gyel. "A költségeink jelenleg igen magasak Ausztráliában, rengeteg pénzt veszítünk. Ez pokolian rossz számunkra" - mondta Ecclestone, majd hozzátette, hogy Ausztráliában mintha a szurkolók sem akarnák annyira a száguldó cirkuszt. "De semmi baj, van a listánkon néhány várakozó helyszín, ahol mindenkit boldoggá tenne a Forma-1."

ecclestone, forma-1, renault

VERSENYKÉPES CSAPAT

Ecclestone: Erős lesz a Renault!

időpont:2008. február 01. 13:31

szerző:Autoblog

címkék:

Bernie Ecclestone szerint jót tett a Forma-1-nek, hogy Fernando Alonso visszatért a Renault-hoz, a főguru úgy véli, hogy az újra a kétszeres világbajnokkal felálló spanyol istálló ugyanolyan erős lesz, mint régen. "A Renault egyértelműen tartani tudja majd a lépést a többiekkel" - jövendölte Ecclestone a Marcának. Alonso a McLarennél "nem érezte magát túlságosan jól", emiatt el is veszítette a vb-címet - fejtegette Ecclestone. "A koronát persze Lewis Hamilton is megszerezhette volna, őt viszont cserben hagyta a technika" - idézte vissza az ősz hajú üzletember a 2007-es szezonzárót.

ecclestone, forma-1, mclaren

BÁRMI LEHET

Ecclestone: Még megütheti a bokáját a McLaren

időpont:2007. november 29. 13:31

szerző:Autoblog

címkék:

Bernie Ecclestone, a Forma-1 főguruja szerint még mindig van valami halvány esély arra, hogy a kémbotrány következményeként a McLaren a 2008-as idényt is büntetéssel kezdi. Ehhez pusztán arra van szükség, hogy az FIA bizonyítottnak találja, a wokingi istálló 2008-as autója tervezéséhez is felhasznált Ferrari-adatokat. "Nagyon remélem, hogy ilyesmire nem kerül sor, de per pillanat semmit sem lehet kizárni" - nyilatkozta Ecclestone a részleteket homályban hagyva az auto, motor und sportnak. Az F1-vezér elmondta véleményét a Renault kontra McLaren afférról is, mely szerinte közel sem olyan súlyú, mint az első kémbotrány volt. "Minden részletet nem ismerek, de amennyire tudom, a két ügy között van azért eltérés bőven: a McLaren szinte óráról óráról jutott titkos információkhoz, míg a Renault esetében csak annyiról van szó, hogy valaki magával vitt egy halom rajzot."

ecclestone, forma-1

FENYEGETÉS

Ecclestone: Visszavonulok, ha Hamiltonnak adják az aranyat!

időpont:2007. november 14. 15:31

szerző:Autoblog

címkék:

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa csütörtökön hoz döntést a Brazil Nagydíj után kirobbant üzemanyagbotrány ügyében. Interlagosban két istálló, a Williams és a BMW az előírtnál alacsonyabb hőmérsékletre hűtötte az autók üzemanyagát, ezért elképzelhető, hogy a McLaren óvása nyomán kizárják a csapatok négy pilótáját. Ez hatással lenne a világbajnokság végeredményére is, Lewis Hamilton ugyanis előrelépne a negyedik helyre, ami az újonc aranyérmét jelentené. Valószínűbb, persze, hogy amennyiben esetleg elmarasztaló ítélet is születik, a pilóták megtarthatják helyezéseiket és csak az együtteseket büntetik. Bernie Ecclestone, a száguldó cirkusz főguruja mindenesetre hallani sem akar arról a lehetőségről, hogy Kimi Raikkönent megfosztják a pályán megszerzett vb-címétől, szerinte nevetséges lenne, ha utólag kizárnának három, Hamilton előtt végzett pilótát. Ecclestone a Guardian hasábjain szolid fenyegetést is megfogalmazott a Motorsport Világtanács felé: "Ha bárki azt hiszi, hogy ez a legjobb a Forma-1-nek (mármint a végeredmény megváltoztatása), akkor komolyan elgondolkozom a visszavonuláson" - fogalmazott az ősz hajú vezér.