/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Villanyfénybe borul a Forma-1

2008. március 25. 10:31   |   Autoblog
címkék:  

A 2009-es Malajziai Nagydíjat az idei szingapúrihoz hasonlóan villanyfényben rendezik, Bernie Ecclestone még több esti futamot akar.

A Malajziai Nagydíj szervezői hétvégén megállapodtak Bernie Ecclestone-nal, hogy jövőre villanyfényben, Európának kedvezőbb időpontban, helyi idő szerint este hét órától rendezik a futamot. Az első mesterséges fényes futamra idén kerül sor a száguldó cirkuszban, Szingapúrban helyi idő szerint este nyolc órakor rajtol a vasárnapi futam.

Noha az ázsiai futamok lényegesen kisebb erőfeszítést igényelnek Európától (reggel 7-8-kor azért fel lehet kelni, persze főműsoridő – nagyobb nézőszám, nagyobb bevétel – ilyenkor még nincs), mint az Ausztrál Nagydíj (idén 5.30), Ecclestone különösebben nem támogatja Melbourne esti futamrendezésre vonatkozó terveit. Ennek oka egyébként pofonegyszerű, a főguru új piacok felé kacsingat, Ausztráliától elvenné a maga versenyét és inkább egy új jelentkezőnek adná. Ecclestone Ázsia felé nyomul, folynak a tárgyalások Kínával a villanyfényes rendezésre való átállásról, és valószínűleg a 2010-től házigazda Dél-Koreában is esti versenyek lesznek majd. (Ecclestone még 2006-ban kötött szerződést Dél-Koreával, a kontraktus 2016-ig szól, a futamnak otthont adó jongami ringet a sztárépítész Hermann Tilke tervezi.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/