/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

12 millió dízelautót akarnak visszahívni a németek

2017. július 02. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Német Közlekedési Minisztérium tovább folytatja a harcot a környezetszennyező dízel gépjárművek ellen, s így el szeretné érni, hogy nagyjából egy tucat millió dízelautó kibocsátási értékeit vizsgálják meg újra – főként az újabb modellekét.

Folytatódik a harc a Volkswagen csalásával kezdődött dízelbotrányban, ugyanis a Német Közlekedési Minisztérium rászállt az összes EURO 4, 5 és 6 normának megfelelő gépkocsira, amely szám szerint nagyjából 12 millió járművet jelent mindenféle gyártótól.

Így nem csak a német, de a japán, a francia és egyéb márkák sem lélegezhetnek fel, ráadásul a német kormány a gyártókra akarja hárítani a visszahívások teljes költségét, ami előzetes becslések szerint is mintegy 1,5-2,5 milliárd euró. A vizsgálatokat követően frissített motorvezérlő szoftvert is szeretnének, hogy így rögtön tovább csökkenjen a nitrogén-monoxid kibocsátás, amely különösen nagy szerepet játszik a tüdőrák kialakulásában.

A probléma mielőbbi megoldása már csak azért is fontos, mert számos német nagyváros – mint például München vagy Stuttgart – elkezdte tervezni, hogy bizonyos napokon teljesen kitiltja a dízelüzemű autókat a városból, így rendesen keresztbe tennének az amúgy is érzékenyen növekvő eladásoknak. Akárhogy is, a gyártóknak szeptember 24-e, a választások kezdete előtt ki kell találnia valamit

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/