/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A BMW számos modelljét frissíti 2015 nyarán

2015. május 13. 20:40   |   Autoblog
címkék:  

2015 nyarán a BMW tovább folytatja a generációváltást megannyi modellsorozatának motorpalettáján. A vadonatúj három- és négyhengeres erőforrások optimalizált hatékonyságának köszönhetően még tovább javul a sportosság és emisszió közötti páratlan egyensúly, miközben az újabb benzines és dízelüzemű motorokkal a bajor gyártó modellpalettái minden korábbinál sokszínűbbé válnak.

Új háromhengeres benzinmotor a BMW 1-es sorozathoz

A BMW 118i három- és ötajtós változatát 2015 júliusától a BMW vadonatúj erőforrás-családjának háromhengeres benzinmotorja mozgatja majd. A 136 lóerő teljesítményű egység 8,5 másodperc alatt gyorsítja fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre a három- és ötajtós BMW 118i modellt (automataváltóval 8,7 másodperc alatt). 2015 júliusától összesen ötféle benzines és ötféle dízelüzemű erőforrás lesz elérhető a BMW 1-es sorozathoz. A BMW 118d, a BMW 120d és a BMW M135i modellek motorházteteje alá szerelt erőforrások a BMW xDrive intelligens összkerékhajtási rendszernek köszönhetően akár mind a négy kereket is hajthatják.

Új dízelmotorok és összkerékhajtás a 2-es sorozatban

2015 júliusától további két, újgenerációs négyhengeres dízelmotorral bővül a BMW 2-es Coupé és a BMW 2-es Cabrio motorpalettája. A BMW 218d Coupé és a BMW 225d Coupé egyaránt 5 kW-os teljesítménynövekedést garantál. A BMW 218d Coupé mindössze 8,4 másodperc alatt (automataváltóval 8,2 másodperc alatt) futja meg a százas sprintet az immáron 150 lóerő teljesítményű motorral. A BMW 225d Coupé motorházteteje alatt dolgozó négyhengeres dízelmotor a többlépcsős turbófeltöltésű BMW TwinPower Turbo technológiával 224 lóerő maximális teljesítményre képes. A modell a szériafelszereltség részeként kínált nyolcsebességes Steptronic automataváltóval 6,2 másodperc alatt gyorsul fel százas tempóra.

A két dízelmotor 2015 júliusában csatlakozik a BMW 2-es Cabrio motorpalettájához is, így a kupé és a kabrió modellsorozathoz is összesen négyféle benzines és háromféle dízelüzemű erőforrás lesz elérhető. Az új BMW 218d Cabrio 8,9, a nyolcsebességes Steptronic automataváltóval szerelt BMW 225d Cabrio pedig 6,4 másodperc alatt gyorsít százra.

A BMW M235i xDrive Cabrio 2015 júliusától új szintre emeli a nyitott tetős vezetés élményét. Ez lesz az első alkalom, amikor egy nyitható tetejű kompakt sportautó erőforrása mind a négy kereket hajtja. Az xDrive intelligens összkerékhajtási rendszer bemutatkozása a BMW 2-es Cabrio modellben a kompakt kabrió nyújtotta maximális vezetési élményt segíti elő. A BMW M235i xDrive Cabrio 326 lóerős soros hathengeres benzinmotorral és nyolcsebességes Steptronic automataváltóval 4,9 másodperc alatt katapultál 100 km/órás tempóra.

Új motorok a BMW 2-es Gran Tourerben

Mindössze néhány héttel piaci debütálása után a BMW 2-es Gran Tourer motorválasztéka új erőforrásokkal gazdagodik: a modellpalettát a BMW 216i Gran Tourer (102 lovas háromhengeres benzinmotorral), a BMW 214d Gran Tourer (95 lovas háromhengeres dízelmotorral) és a BMW 220d Gran Tourer (190 lóerős négyhengeres dízelmotorral) egészíti ki júliustól. A vadonatúj belépő-szintű benzinmotor 11,9 másodperc alatt gyorsítja fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre a tágas, sokoldalú modellt. Az új alap dízelmotorral hajtott BMW 214d Gran Tourer pedig 13,5 másodperc alatt éri el a 100 km/órás tempót. A BMW 220d Gran Tourer 7,9 másodperc alatt tudja le a kötelező sprintet.

2015 júliusától így háromféle benzinmotor és négyféle dízelüzemű erőforrás válik elérhetővé a BMW 2-es Gran Tourer-hez. Az xDrive intelligens összkerékhajtás a BMW 220d xDrive Gran Tourer modellben még nagyobb rugalmasságot biztosít.

Négyhengeres dízelek a 3-as Gran Turismo, 4-es Cabrio, 4-es Gran Coupé és X5-ben

2015 nyarától a BMW 3-as, 4-es és X5-ös modellsorozatai is profitálnak a négyhengeres dízelmotorok generációváltásából. A BMW 318d Gran Turismo és a BMW 320d Gran Turismo ereje egyaránt 5 kW-tal nő, előbbié 150, míg utóbbié 190 lóerő maximális teljesítményre. A BMW 318d Gran Turismo 9,3, míg a BMW 320d Gran Turismo 7,8 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órára. 2015 júliusától 190 lóerő teljesítményű négyhengeres dízelmotor hajtja a BMW 420d Cabrio modellt is, amelynek így 8,1 másodperc is elegendő a százas tempó eléréséhez. A BMW 418d Gran Coupé orrában eközben a 150 lóerős dízelmotor teljesít szolgálatot, a négyajtós kupé belépő-szintű erőforrásaként. A BMW 418d Gran Coupé 9,0 másodperc alatt futja meg a százat.

A BMW X5 is új erőforrással gazdagodik. négyhengeres dízelmotorok új generációjának legerősebb képviselője az SAV (Sports Activity Vehicle) szegmensben debütál 2015 augusztusában. A 231 lóerős és 500 Nm nyomatékú 2 literes biturbó dízelmotor 7,7 másodperc alatt gyorsítja százra az X5 sDrive25d és X5 xDrive25d modelleket.

Professional navigációs rendszer és Business navigációs rendszer térképfrissítéssel

A BMW 3-as és 4-es modellsorozataiban elérhető kényelmi opciók generációváltása a vezetés élményének még tovább fokozását szolgálja. A Professional navigációs rendszer legújabb verzióját még szebb grafika és még gyorsabb működési sebesség jellemzi, kivételesen magas minőségű, vékony keretbe foglalt, nagyobb kijelző-felületű, 8,8 hüvelyk átmérőjű központi monitorral. Sőt mi több, a Professional navigációs rendszer új változata innovatív térképfrissítési opciót is kínál: a rendszer a járműbe integrált SIM kártyának köszönhetően, online mobiltelefon-hálózaton keresztül automatikusan letölti az új navigációs adatokat, bármiféle külső adathordozó és manuális telepítés nélkül, a navigációs rendszer útvonal-tervezési funkcióját még kényelmesebbé és még megbízhatóbbá téve ezáltal. A rendszer negyedévente automatikusan frissíti a navigációs rendszer adatait, amint új térképverzió válik elérhetővé. A szolgáltatást az első regisztrációt követő három évben teljesen díjmentesen vehetik igénybe a BMW ügyfelei.

2015 júliusától azonban nem csupán a Professional navigációs rendszer, de a Business navigációs rendszer szolgáltatás-arzenálja is kibővül. A BMW azon ügyfelei, akiknek járművét ezen opcióval szerelték fel, a térképfrissítéseket a BMW márkakereskedőktől és a BMW képviseletektől szerezhetik be, az első regisztrációt követő három évben ugyancsak teljesen díjmentesen. Az ügyfelek a frissített adatokat interneten keresztül, a BMW ConnectedDrive Store-ból is letölthetik, amit aztán pendrive segítségével telepíthetnek a jármű navigációs rendszerébe.

Új parkolóasszisztens és Advantage felszereltségi csomag a BMW 3-as és 4-es sorozathoz

2015 júliusától új, még ügyesebb parkolóasszisztens (Parking Assistant) válik elérhetővé a BMW 3-as és 4-es modellsorozatainak képviselőihez, amely immáron párhuzamos és keresztirányú parkolás esetén is segíti a jármű vezetőjét a parkolóhely kiválasztásában és a manőverezésben. A rendszer automatikusan felismeri a megfelelő parkolóhelyeket, amennyiben azok minimum 80 centiméterrel meghaladják a jármű hosszát és legalább 2,5 méter szélesek.

A felszereltségi csomagok széles tárházának legújabb opciója további lehetőségeket biztosít a 3-as és 4-es BMW-k célzott személyre szabhatósága terén: az Advantage felszereltségi csomag az alapfelszereltség újabb alternatívájaként válik elérhetővé mindkét modellsorozathoz. Az újfajta felszereltségi opció többek között a tolatóradarokkal ellátott parkolássegítő rendszerből, a fékező funkcióval működő tempomatból, a tárolás csomagból, valamint 16 vagy 17 collos könnyűfém keréktárcsákból áll. A BMW 3-as és 4-es sorozathoz ezen felül a Sport Line, a Luxury Line és az M Sport felszereltségi csomagok érhetők még el.

Kezelési kézikönyv egy okostelefon-alkalmazás képében

A kinyomtatott használati utasítás környezettudatos alternatívájaként a legújabb BMW modellek vezetői már a jármű kezelési kézikönyvének interaktív változatát is böngészhetik az iDrive rendszer segítségével. A digitalizált, járműspecifikus használati utasításokat – amelyeket a tökéletes használhatóság érdekében animációkkal és közvetlen linkekkel egészítettek ki a készítők – le is tölthetik a BMW ügyfelei, sőt mi több, 2015 júliusától az okostelefonokon és a táblagépeken is elérhetők lesznek. A vadonatúj BMW Driver’s Guide App elnevezésű alkalmazásban az összes aktuális BMW modell kezelési kézikönyve elérhető – a BMW Z4 modell kivételével –, részletes információkkal látva el a jármű vezetőjét az adott BMW modell minden egyes funkciójával kapcsolatban, bárhol és bármikor.

Új BMW Individual fényezések

A BMW Individual fényezések színes palettájának legfrissebb újdonságaival a BMW modelljei különösen kifejező és ragyogó ruhát ölthetnek. 2015 júliusától a BMW Individual vadonatúj, Champagne Quartz elegáns metálfényezése és Smokey Topaz kristálymetál árnyalata egyaránt elérhetővé válik a BMW 4-es sorozat modelljeihez és a BMW M4 karosszériaváltozataihoz. A jövőben a BMW 5-ös sorozat limuzin kiviteléhez és Gran Turismo modellváltozatához is választható lesz a BMW Individual Tanzanite Blue metálkék fényezése, a BMW Z4 Roadster opcionálisan elérhető extrafelszereltségei közé pedig 2015 júliusától az M Sport felszereltségi csomag mellé most először az Estoril Blue metálkék árnyalat is felkerül.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/