/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

1600 kilométer egy tankkal

2013. november 13. 14:45   |   Autoblog
címkék:  

Igazi „háromliteres autóként” bizonyított a Volkswagen Golf TDI BlueMotion egy DEKRA által minősített teszt során. A 110 LE teljesítményű TDI motorral hajtott Golf 100 kilométerenként 2,92 literes átlagfogyasztással, azaz mindössze egyetlen tanknyi üzemanyaggal tette meg a Nantes és Koppenhága közötti 1602 kilométeres távolságot.

A változatos útvonal a nyugat-franciaországi Nantes-tól, Európa 2013-as „Zöld Fővárosából”, Párizson, Antwerpenen, Brémán és Hamburgon át vezetett Dánia Keleti-tenger parti fővárosába, Koppenhágába, azaz Európa 2014-es „Zöld Fővárosába”. A Golf TDI BlueMotion NEFZ-cikluson felvett, eleve rendkívül alacsony, 100 kilométerenként mindössze 3,2 literre adódott átlagos üzemanyag-fogyasztás – amelyhez kilométerenként 85 gramm széndioxid-kibocsátása párosult – a gyakorlatban akár még tovább is mérsékelhető. A Volkswagen pilótái ugyanis 20 óra és 45 perces menetidő során a normál közúti forgalomban átlagosan 2,92 liter gázolajat használtak fel 100 kilométerenként. Az autó alapkivitelű, 50 literes üzemanyagtartályát még Nantes-ban töltötték fel, ahol a DEKRA szakértője pecsételte le, majd a célban ugyanezen szakértő jelenlétében 46,92 liter gázolajat töltöttek utána.

A Golf TDI BlueMotion a Golf család egyik technikai különlegessége, amely az összes többi új Golfhoz hasonlóan már alapkivitelében tartalmazza az automatikus motorleállítás és -indítás, valamint a fékezési fázisok alatti energia visszatáplálás (rekuperáció) rendszereit. Mindemellett továbbfejlesztett aerodinamikai tulajdonságai, kedvező saját tömege, átdolgozott hatfokozatú manuális sebességváltója, valamint különösen alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsai is nagyban hozzájárulnak kiemelkedő gazdaságosságához.

A „Think Blue” a Volkswagen átfogó nemzetközi hosszú távú fenntarthatósági stratégiája a környezetvédelem terén. A márka különböző hajtásrendszerű, ám egyaránt innovatív technikával szerelt és környezetkímélő üzemű termékeit öleli fel, s célja a közös gondolkodás és cselekvés ösztönzése.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/