/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

75 éve róják az utakat a Porsche sportautói

2023. január 27. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

1948-ban Ferry Porsche sikeresen megvalósította az álmát: csapatával együtt létrehozta sportautóját, a Porsche 356 ’Nr 1’-et. Ekkor indult útnak egy mára legendássá váló márka, amely példamutató sikertörténetet mondhat magának. A sportautó-gyártó a 75. jubileumot 2023-ban világszerte színes programokkal, valamint a Porsche Vision 357 tanulmánnyal ünnepli.

Az év ünnepi programsorozatát a „Driven by Dreams. 75 Jahre Porsche Sportwagen” című különleges kiállítás nyitja meg, amely január 27-től kezdve egészen szeptember 10-ig látogatható a Berlinben található „DRIVE. Volkswagen Group Forumon”. A rendezvény bepillantást nyújt a Porsche sikertörténetének mérföldköveibe és a márka képviselőinek álmaiba.

Porsche Vision 357

A Porsche különleges gondolkodásmódjára tökéletes példa a Vision 357 – egy tisztelgés a 356 előtt. Az elsőként Berlinben látható tanulmánnyal a Style Porsche csapata a múlt monolitikus formatervezését a jövő dizájnfilozófiájához használja fel. Erre karakteres példát szolgáltatnak a következetesen továbbgondolt világítótestek, amelyek a jövő modern hatásait jelenítik meg a múltidéző alapokon. A gondolkodásmód a jövő és a hagyományok párhuzamát tükrözi vissza, választ szolgáltatva arra a kérdésre, hogy miképpen képzelné el sportautó-álmát Ferry Porsche napjainkban.

Az 500 lóerős 718 Cayman GT4 RS platformjára épülő Porsche Vision 357 kiemelkedő menetteljesítményeket nyújt.

Látványos eseménysorozat

A jubileumi ünnepségsorozat a stuttgarti „Retro Classics” rendezvényen folytatódik. A történelmi autózás autószalonja február 23. és 26. között nyitja meg kapuit. Június 9-én pedig a Porsche Múzeum nyitja meg Stuttgart-Zuffenhausenben új, különösen gazdag kiállítását. Az egyik csúcspont a június 10-től kezdődő „Festival of Dreams” lesz a Hockenheimringen. Az ottani Porsche Experience Center bemutatja a márka történelmét, jelenét és jövőjét. Továbbá autós rendezvények, kerekasztal beszélgetések, élő bemutatók, különböző kiállítások és sok más élmény nyújt majd emlékezetes évet a Porsche klubtagoknak, az autós közösségeknek, a rajongóknak és az ügyfeleinknek, kortól és nemtől függetlenül.

A gyermekek a „Kids World” berkein belül ismerkedhetnek a márkával. A kibővített kemping részleggel pedig a „Festival of Dreams” minden eddiginél nagyobb közönség számára biztosít ottalvási lehetőséget. Természetesen a motorsport is fontos szerepet játszik: a Le Mans-i 24 órás verseny élő közvetítése mellett a közönség szemtanúja lehet a Porsche Carrera Cup Deutschland, a Porsche Carrera Cup Benelux, valamint az ADAC GT Masters versenyeinek.

Roadshow és kiállítások világszerte

A Los Angeles-ben található Petersen Automotive Museum, a világ legmagasabban fekvő autós múzeuma a Großglockneren, valamint a Luzerni Közlekedési Múzeum is megemlékezik a Porsche sportautók 75. évfordulójáról. Emellett a kimondottan a jubileumi évre készült „Heritage Truck” teherautó Európa és az USA több mint 60 helyszínén kínál bepillantást a „Driven by Dreams” kiállítás elemeibe. Az eseménysorozat lezárását a kaliforniai „Rennsport Reunion” autós fesztivál jelenti szeptember 28. és október 1. között.

60 év 911 és 100 év Le Mans

A Porsche sportautók 75. évfordulója mellett további két fontos, kerek születésnapot is ünnepelhetünk: a 911-es Porsche 60 évét, valamint a Le Mans-i 24 órás verseny 100. évfordulóját. A 911 már az első pillanattól kezdve, hogy 1963 szeptemberében bemutatkozott a Frankfurti Autószalonon, egy igazi sikertörténetet ír: ikonikus formatervével és felejthetetlen vezetési élményével világszerte beégette magát az autórajongók szívébe. Az ünneplésre a világ leghíresebb hosszútávú versenyének évfordulója is kiváló okot szolgáltat. Június 10-én immár a 100. Le Mans kezdődik Sarthe-ban. Minden sportautó-gyártó a 24 órás versenyen elért sikerekről álmodik, a Porschét pedig különösen szoros kapcsolat fűzi a klasszikus francia eseményhez. A márka a legsikeresebb és egyben az egyetlen résztvevő, amely 1951 óta megszakítás nélkül szerepel a 24 órás viadalon. Az időközben eltelt 72 év alatt a Porsche 110 kategória- és 19 összetett győzelmet tudott felmutatni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/